ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Crucea Roșie Italiană, alături de Crucea Roșie Romănă in sprijinul ucrainenilor. Fălticeneanca Ștefania Costache, voluntar de 20 de ani, în Peninsulă

Crucea Roșie din Italia ese alături de Crucea Roșie din țara noastră și alături de alte organizații de voluntariat sunt în sprijinul ucrainenilor afectati de războiul cu Rusia. De 20 de ani, Ștefania Costache originară din Fălticeni este voluntar la Crucea Roșie din Peninsulă și susține că face totul din pasiune.

De câteva zile prin intermediul Crucii Roșii din România, Crucea Roșie din Italia are un sediu temporar în fosta autogara din Burdujeni. Aici sunt ridicate cinci hale unde vor fi depozitate ajutoare umanitare pentru Ucraina care apoi, sunt transportate în țara afectată de război. Între cele două organizații există o relație de colaborare de ani buni, iar Crucea Roșie din Italia  a făcut numeroase donații României.

Crucea Roşie din România şi Crucea Roşie Italia au trimis spre Cernăuţi 11 TIR-uri cu ajutoare umanitare, fiind primul convoi care a ajuns în țara vecină. Ajutoarele constau în alimente neperisabile, haine, medicamente, grupuri electrogene mici pentru familii, toate urmând să ajungă în depozitele din Cernăuţi şi apoi distribuite celor care au nevoie.

,, De două ori pe săptămână camionale Crucii Roșii din Italia transportă ajutoare umanitare în Ucraina la organizația noastră similară. Am trimis si trimitem în special medicamente, alimente,încălțăminte  îmbrăcăminte și produse de igienă.Prin intermediul nostru am preluat pacieni de la Spitalul de Psihiatrie din Leopoli care au ajuns în Italia. Suntem aici pentru a veni în sprijinul persoanelor afectate de războiul din Ucraina. Ridicăm cu sprijinul Crucii Roșii din România un sediu temporar pentru că de aici  vom transporta ajutoare umanitare adunate în cele cinci hale care se ridică. Suntem solidari cu poporul ucrainean și venim în sprijinul lor,, ne spune Ștefania Costache care este ofițerul de legătură al Crucii Roșii Italiene.  Fire energică și cu suflet mare, fălticenanca face ceea ce și=a dorit dintotdeauna. Visul ei din copilărie de a ajuta oamenii i s-a împlinit.

Ștefania  este căsătorită cu un italianîn Peninsulă iar cei doi copii  sunt pasionați de activități de voluntariat. ,, Îmi place ceea ce fac. îmi place să mă implic pentru că dacă nu aș fi fost pasionată să ajut oamenii și aș fi rezistat.  Sigur că am făcut cursuri de pregătire, Crucea Roșie Italiană având mai multe atribuții inclusiv de a interveni la accidente și de a interveni cu ambulața la evenimente.  Sunt mamă și am doi copii și ambii sunt pasionați de actiuni de voluntariat. Fiica mea este salvator în organizație și deja parcă mă văd eu la anii când începusem să fac eu voluntariat,, ne dezvăluie Ștefania.