LOCALSPORT

Crosul Sucevei a adus la linia de start peste 1000 de persoane

Aproxiativ 1000 de persoane au participat duminică, 26 mai, la Crosul Sucevei, ediția a IX A., eveniment sportiv organizat de Primaria și Consiliul Local Suceava, Asociația Club Sportiv  precim și Academia de Sport.

Autoritatile locale au decis ca in acest an Crosul sa aiba loc incepand cu  ora 16:00 data fiind vremea călduroasă. Nu au lipsit preșdintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, primarul Sucevei Ioan Lungu, administratorul public Irina Vasilciuc dar și viceprimarul Sucevei, cel care s-a implicat de asemeni in buna desfășurare a manifestarii sportive.

Sperăm să organizăm o ediție în mai și una în septembrie în fiecare an. Un cros care a debutat în 2015 la inițiativa deputatului Ioan Bălan”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi. „Dacă va continua cu două ediții pe an nu pot decât să mă bucur”, a răspuns deputatul PNL Ioan Balan, prezent la acest eveniment.

Actualul primar, Ion Lungu, prezent fiind la cea de-a noua ediție, a dat asigurări că în septembrie se va ocupa tot el de organizarea ediției a X-a a Crosului Sucevei.

În evenimentul sportiv s-a implicat ca organizare și Asociația Club Sportiv Academia de Sport, însă așa cum au fost și la celelalte ediții, Primăria și Consiliului Local Suceava au susținut evenimentul. Pentru organizarea Crosului Sucevei s-au alocat 100.000 lei, premii acordate constând în tricouri, rucsacuri, medalii, cupe, diplome și agende personalizate. „Suntem la ediția a 9-a, evenimentul este organizat pe 10 categorii de participanți și ne așteptăm să depășească 1.000 de înscrieri. Suceava are nevoie de mișcare – un leu investit în sport înseamnă cel puțin tot atât economii la bugetul de asigurări de sănătate”, a declarat viceprimarul Lucian Harșovschi.