INTERNAȚIONAL

Criza mondială a aprovizionării cu alimente s-ar putea agrava din cauza recoltei slabe din SUA

Aprovizionarea cu alimente la nivel mondial a fost redusă, de când războiul Rusiei din Ucraina a tăiat transporturile vitale de resurse necesare pentru fabricarea îngrășămintelor și a produselor cerealiere din regiune.

Mai mulți directori la nivel înalt de la mari firme agricole, precum Bayer, Corteva, Archer Daniels Midland și Bunge, au declarat pentru Wall Street Journal că va fi nevoie de cel puțin încă doi ani de recolte bune în America de Nord și de Sud pentru a atenua presiunile asupra aprovizionării.

„Așteptările actuale ale pieței sunt că piețele globale de cereale și semințe oleaginoase au nevoie de doi ani consecutivi de recolte normale pentru a stabiliza aprovizionarea globală”, a declarat Chuck Magro, directorul general al Corteva, în cadrul unei prezentări pentru investitori din această săptămână.

Recolta de cereale din acest an a scăzut sub randamentele normale în Occident, ceea ce îngreunează eforturile de refacere a rezervelor globale de culturi, a explicat el.

Statele Unite și America de Sud, doi dintre principalii exportatori mondiali de recolte, s-au confruntat cu condiții de secetă persistentă în această vară.

Vara călduroasă a agravat condițiile de secetă în statele din Centura Cerealelor din SUA, care au înregistrat o reducere majoră a recoltei din cauza lipsei de apă și a sezonului de însămânțare de primăvară umed de la începutul anului.

Departamentul pentru Agricultură a anunțat, pe 12 septembrie, că a redus estimările privind producția de porumb la nivel național la 13,9 miliarde de bushels.

Această cifră este cu 3% mai mică decât proiecțiile sale din august și cu aproximativ 8% mai mică decât cantitatea totală recoltată anul trecut.

Proiecțiile pentru estimările privind producția de soia din septembrie au scăzut cu 3 procente față de august, în ușoară scădere față de 2021.

sursa articol: www.zerohedge.com