ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Cristian Pomohaci invitat de primarul PSD din Panaci, Vasile Cozan să cânte la Zilele comunei

Fac ce fac primarii din județul Suceava dar au prins mare drag de Cristian Pomohaci. Anul trecut, autoritățile locale din Vicovu de Sus au dispus ca acestuia sa ii fie retrasă invitatia  de pe lista de invitați după ce in mediul online au apărut critici dure la adresa celui care a fost caterist de către Mitropolia Ardealului.

Cristian Pomohaci a fost invitat de primarul PSD din Panaci, Vasile Cozan să cânte la Zilele comunei.

Fostul preot Cristian Pomohaci, acuzat de pedofilie

Fostul preot Cristian Pomohaci si-a pierdut devinitiv si irevocabil dreptul de a sluji in biserica, a decis Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Ardealului. Potrivit Consistoriului, „sarcina preotiei, cu toate exisgentele ei morale, dogmatice si canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Pomohaci”. Pomohaci poate lucra ca teolog laic.

Consistoriul Mitropolitan al

Mitropoliei Ardealului a decis in 2017 sa aplice fostului preot Cristian Dorin Pomohaci sanctiunea: „DEPUNEREA (DESTITUIREA) DIN SLUJIREA CLERICALA” (pierderea dreptului de a savarsi lucrari sfinte, de a purta tinuta clericala si de a se impartasi in altar; cel destituit nu mai este cleric, ci are statut de teolog laic, cu posibilitatea de a desfasura activitati social-filantropice, culturale, educationale sau de a fi cantaret, dupa caz; activitatea si conduita sa vor fi evaluate anual de Chiriarh)¬, potrivit unui comunicat de presa emis vineri

Hotararea Consistoriului Mitropolitan este definitiva si irevocabila (fara drept de recurs).

Consistoriul Mtropolitan l-a degrevat de responsabilitate a preotiei, trecandu-l in randul teologilor laici, „pentru a-i acorda totala libertate de manifestare in afara ierarhiei bisericesti de drept divin si a-si putea solutiona problemele juridice din instantele civile, fara implicarea Bisericii”.

„Consistoriul Mitropolitan a constatat ca sarcina preotiei, cu toate exigentele ei morale, dogmatice si canonice, este prea greu de purtat pentru Cristian Dorin Pomohaci”, mai arata comunicatul Mitropoliei Ardealului.

 Cristian Pomohaci , un personaj controversat, a fost acuzat că a abuzat sexual minori. Dosarul a fost clasat la finalul anului 2018, din cauza prescripției răspunderii penale. De asemenea, conform G4media, Cristian Pomohaci a fost condamnat pentru evaziune fiscală, însă Tribunalul Mureș i-a aprobat fostului preot cererea de a plăti o amendă în locul condamnării la un an de închisoare cu suspendare.

 

Autoritatile locale din Panaci au decis organizarea Zilelor Comunei iar la sectiunea invitati au decis să il urce pe scena si  să îi încânte pe localnici nimeni altul decât Cristian Pomohaci.