CRYPTO

Creșterea numărului de dezvoltatori Web3 atinge un nivel record, pe măsură ce ecosistemul se maturizează

Creșterea numărului de dezvoltatori Web3 a atins un maxim istoric în 2021, însă urmează provocări pentru noii dezvoltatori care inundă spațiul.

„Web3” ar putea fi unul dintre cele mai mari cuvinte la modă din 2022, dar ideea de a crea o platformă complet descentralizată pentru a găzdui aplicații descentralizate a fost de mult timp o viziune a comunității cripto. Deși este notabil faptul că unele companii blockchain au început să construiască aplicații Web3 în urmă cu patru sau cinci ani, spațiul Web3 a început să câștige tracțiune doar recent.

Creșterea recentă a Web3 a fost evidențiată într-un nou raport al Electric Capital, o firmă de capital de risc care investește în companii Web3 din 2018. Raportul „Electric Capital 2021 Developer Report” a analizat datele din aproape 500.000 de depozite de cod și 160 de milioane de angajamente de cod în Web3, constatând că peste 34.000 de noi dezvoltatori au angajat cod în proiectele Web3 în 2021 – cel mai mare număr de dezvoltatori din istorie, potrivit documentului.

În plus, raportul a subliniat că 65% dintre dezvoltatorii activi și 45% dintre dezvoltatorii cu normă întreagă au început să lucreze pe Web3 anul trecut. De asemenea, documentul a constatat că peste 18.000 de dezvoltatori activi lunar angajează cod în proiecte criptografice open-source și Web3 în prezent, construind în principal pe rețeaua Ethereum.

sursa articol: cointelegraph.com