POLITIC

Cozmin Gusă: PUTIN NU VA INVADA UCRAINA. DAR BIDEN TREBUIE SĂ SPUNĂ CĂ EL A OPRIT RĂZBOIUL. PÂNĂ ȘI UTECISTUL BOC CREDE ÎN „MIRACOLE”…

,,Dacă au indus o pandemie timp de doi ani, de ce să nu simuleze și-un război?! În baza principiului „Merge Bre!”, Biden a stricat din nou weekendul tuturor anunțând planeta că rușii vor porni războiul în aceste zile, convocându-i telefonic pe liderii țărilor aliate/vasale și comunicându-le argumente pentru război, pe care însă Casa Albă a refuzat să le confirme oficial. E cam ca într-o joacă de copii în care liderul găștii zice o minciună evidentă, iar ceilalți se tem să-l contrazică sau s-o verifice, se prefac că-l cred, eventual o perpetuează și ei către alții,, arata Cozmin Guță pe pagina de facebook.
 Ce spune politicianul:
O să ziceți, „Domne, chiar așa a ajuns politica mondială, un teren de joacă pe subiecte atât de grave ca războiul?”, iar eu vă argumentez că da, aici s-a ajuns. Suntem la capătul a două săptămâni în care Putin a transmis Europei prin prietenul său Orban că treburile merg către pace, apoi s-a întâlnit cu președintele Chinei unde au parafat înțelegerea pentru prosperitate și securitate comune, iar la final i-a dat posibilitatea lui Macron să comunice lumii că varianta agreată este pacea, că nimeni nu vrea să se complice, că doar Macron are și el alegeri în aprilie. Îi avem așadar căștigători clari de etapă geopolitică pe Putin și „Rusia-China”, ce-au vectorizat agenda discuțiilor în lume, iar asta le va aduce profituri de influență și economice imediate. În acest timp Biden nu a mișcat mai nimic din punct de vedere diplomatic, din întâlnirea forțată cu cancelarul Germaniei cam toți am înțeles că nemții nu vor renunța la parteneriatul strategic cu Rusia, adică o palmă dată americanilor chiar la ei acasă. Mai semnificativ e faptul c-au venit dispozitive militare SUA în România, dar cu asta și cei 1000 de soldați suplimentari se punctează doar la „capitolul artistic”. Tot în aceste ultime zile, presa mondială a consemnat decăderea drastică în sondaje a lui Biden, americanii nemaicreditându-l ca fiind în stare să rezolve problemele națiunii lor.
În baza faptelor de mai sus, vi se pare clar acum că treaba cu iminența invaziei și-a războiului în Ucraina nu este decât încă o reprezentație din „Teatrul politic pentru proști”, care să ofere la final avantaje de imagine și lui Biden și SUA. Cei care ați urmărit dezbaterea încă de la întâlnirea Putin-Biden din iunie 2021 de la Geneva, știți azi că atunci s-a parafat o înțelegere discretă ruso-americană, ale cărei etape și decizii se desfășoară/implementează pas cu pas. Doar că în aceste zile, lui Biden trebuia să i se dea posibilitatea să comunice lumii că el a oprit războiul, ca să-și mai domolească decăderea. Dar în condițiile în care acesta părea deja oprit, a mai fost nevoie de runda de amorsare publică la care asistăm de ieri începând, și care continuă azi cu sceneta convorbirii telefonice Biden-Putin, la cererea părții americane.
Cam asta e cu toată tevatura iscată. În România îi puteți urmări însă pe aceiași cioclii ai pandemiei (ce ne zic de câteva zile brusc că vaccinul n-a fost bun și indică vinovați), cum ne vor avertiza îngrijorați despre iminența războiului, pericolul rusesc și necesitatea înarmării suplimentare. Azi dimineață m-am distrat citind o știre cu utecistul Boc de la Cluj care, vrând să-și netezească astfel parcursul către șefia PNL, anunță românii că războiul e aici deja și doar un miracol ne mai poate salva. În zilele următoare ne va spune că miracolul a fost înfăptuit chiar de către Biden, trimițându-i astfel acestuia o felicitare virtuală pentru … marea victorie. Vai de capul lui și-al nostru …
 spune Cozmin Gușă, pe pagina de facebook.