ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Cortul mutat mai in sant. Voluntarul care l-a certat pe premierul Ciucă în Vama Siret critică reacţia lentă a autorităţilor în criza refugiaţilor ucraineni

Autoritatile romane se uita cu un ochi la voluntari dupa ce acestia au dat dovada de mobilizare si au iesit primii in ajutorarea refugiatilor. Criticati, acum incearca sa isi spele imaginea.

Tânărul care l-a certat pe premier pentru lipsa de organizare a autorităților, Daniel Câşlariu, își continuă criticile. Și afirmă pentru Libertatea că nu vede mari progrese.

Daniel Câşlariu, reprezentantul Asociaţiei Grup Civic Botoşani, sustinea ca  “Aici trebuia să fie plin de instituţii!  Dacă nu veneau asociaţiile, dacă nu veneau oamenii, nu era nimic”, i-a spus antreprenorul primului-ministru.  Si a avut dreptate. Cei care conduc tara si judetul au inceput sa se implice dupa ce societatea civila  s-a mobilizat in ajutorarea refugiatilor.

La o zi după trecerea coloanei oficiale, Daniel Câşlariu spunea că nu a observat mari progrese în răspunsul autorităţilor la valul de refugiaţi ucraineni, în ciuda corturilor ridicate de echipajele ISU:

“Pe noi, cei de la asociaţii, ne-au împins cu standurile mai în şanţ, să nu încurcăm traficul. Au pus corturile. Ce corturi? Pentru toată lumea asta care aşteaptă aici, toată săptămâna, nu au fost în stare să instaleze un WC ca lumea. Noi, bărbaţii, ne mai ducem după copac, dar ce fac femeile, copiii? Nu mai vorbim de altele, mâncare, translatori, transport. Oamenii, oamenii şi asociaţiile s-au mobilizat”.

Mobillizare după apariția la tv După apariţia în direct la TV, în discuţie cu premierul, fondatorul Asociaţiei Grup Civic Botoşani afirmă că a fost asaltat de oferte de ajutor. Dar pentru a arata se implcia, autoritatile inclusiv cele din Suceava si-au instalat corturi in PCTF Siret. Implicarea oamenilor platiti din banii statului sa isi faca treaba fie si in situatii de urgenta arata proasta pregatire a acestora.

“Am primit numai azi peste 200 de apeluri. Oamenii din toată ţara vor să ajute, să ofere cazare, transport, masă. O asemenea mobilizare e, cred, fără precedent la noi. Nu am mai văzut aşa ceva. Felicitări oamenilor care s-au implicat din toate colţurile ţării! Este ceva enorm, nu am crezut!” spunea Daniel jurnalistilor de la Libertatea.  Ieri, oamenii veniti sa isi puna la dispozitia refugiatilor locuințele au constatat ca

Daniel Câşlariu adaugă că voluntarii din asociaţia pe care o conduce vor fi prezenţi în Vama Siret şi „în următoarele două săptămâni, cel puţin”, împărţind pachete cu apă şi hrană şi oferind asistenţă celor care fug din calea războiului.