GENERAL

Cortegiul funerar a ajuns la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh

Sicriul Reginei a părăsit Castelul Balmoral și a ajuns, duminică, la reședința oficială a familiei regale britanice, la Palatul Holyroodhouse din Edinburgh. .

Sicriul va rămâne sub supraveghere continuă timp de 24 de ore, publicul putând să-și aducă omagiu.

Sicriul cu rămăşiţele Reginei Elisabeta a II-a a fost transferat duminică de la Castelul Balmoral, din Scoţia, unde a murit joi, la vârsta de 96 de ani, în capitala Scoţiei, Edinburgh. 

Sicriul va rămâne la Holyroodhouse peste noapte și va merge la Catedrala St Giles luni după-amiază.

Mulțimile au aplaudat în timp ce sicriul Reginei a fost condus încet de-a lungul Royal Mile din Edinburgh până la Palatul Holyroodhouse.

Sicriul din stejar al suveranei britanice este acoperit cu drapelul regal al Scoţiei şi deasupra a fost depusă o coroană de flori

Luni, acesta va fi dus în procesiune de la palat la Catedrala St Giles, unde va fi depus până marți. Sicriul va fi apoi mutat de la Edinburgh la Palatul Buckingham din Londra.

Miercuri, sicriul va fi mutat din nou, de la Palatul Buckingham la Westminster Hall, unde rămâne până în dimineața funeraliilor de stat, luni, 19 septembrie.

Pe 19 septembrie, la ora 10:44 (ora locală), o procesiune va duce sicriul de la Palatul Westminster la Westminster Abbey, unde va avea loc serviciul funerar de stat.