CRYPTO

Coreea de Sud alege un președinte prietenos cu Bitcoin – iată ce intenționează să facă

Joi, 10 martie, Yoon Suk-yeol, liderul celui mai mare partid de opoziție din Coreea de Sud, a obținut victoria, devenind președinte ales după ce a obținut aproximativ 49% din voturi, folosind, printre alte strategii de campanie, o platformă care a apelat la entuziaștii cripto.

Yoon, în vârstă de 61 de ani, a venit cu planul genial de a răspândi o narațiune favorabilă cripto, atrăgând un număr mare de persoane de 20-30 de ani care sunt deja bile adânci în criptomonede.

Fostul procuror care atrage multă admirație din partea tinerei generații sud-coreene pentru că a ajutat la încarcerarea a doi foști președinți acuzați de corupție a promis să ridice pragul de plată a impozitului pe câștigurile de capital pe criptomonede de la 2.000 la 40.000 de dolari, ieșind astfel în evidență ca fiind unul dintre cele mai generoase sejururi guvernamentale pe cripto la nivel global.

În afară de promisiunea de a instituționaliza criptomonedele și NFT în cadrul unei noi agenții guvernamentale care se va numi Agenția de promovare a industriei digitale, el intenționează, de asemenea, să adopte un cadru juridic cuprinzător pentru activele digitale, despre care a spus că va ajuta țara să „recupereze profiturile ilegale din practicile comerciale neloiale”.

Luni, Yoon a emis cel puțin 4 000 de NFT-uri cu un videoclip cu el însuși pe Aergo Blockchain, vânzările fiind efectuate pe CCCV, o piață sud-coreeană, la prețul de 50 000 de woni coreeni (40,78 USD) fiecare, în ultima încercare de a influența tinerii alegători. Concurentul său prezidențial, Lee Jae-Myung, din partea Partidului Democrat din Coreea, a încercat, de asemenea, să folosească strategii similare, deși manifestul său s-a adresat în principal alegătorilor în vârstă.

Un raport recent al Federației Naționale a Întreprinzătorilor de Afaceri din țară relevă că 4 din 10 cetățeni coreeni cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani au investit în criptomonede, sumele depozitelor în cele mai mari patru burse de criptomonede cu sediul în Coreea de Sud depășind 60 de trilioane de woni coreeni (aproximativ 50,9 miliarde de dolari).

„Există o estimare de 8,4 milioane de persoane care dețin criptomonede în Coreea, iar peste 60% dintre acestea au între 20 și 30 de ani”, a fost citat recent Kim Hyoung-Joong, președintele Societății coreene de Fintech Blockchain.

Între timp, poziția prietenoasă a lui Yoon față de criptomonede reprezintă o schimbare față de regimurile anterioare, guvernul demisionar aplicând cea mai dură lovitură asupra activelor digitale din 2017 încoace. Astfel, victoria sa este văzută ca un triumf pentru investitorii în active digitale, Coreea de Sud preluând conducerea pentru ratele ridicate de adoptare a cripto la nivel global.

sursa articol:zycrypto.com