ACTUALITATELOCAL

Copilaș de 3 anisori la un pas de moarte. S-a înecat într-un ciubăr, fiind salvat în ultima clipă de tatăl său

Copilaș de 3 anisori la un pas de moarte. S-a înecat într-un ciubăr, fiind salvat în ultima clipă de tatăl său .  Dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”

Un  incident care se putea termina dramatic a avut loc sâmbătă după-amiază la o pensiune din comuna Vama. În jurul orei 17:50, R. Parascheva se afla în ciubărul din curtea pensiunii, împreună cu fiul său Dan, în vârstă de 3 ani. Într-un moment de neatenție, copilul s-a dezechilibrat și a căzut în fundul ciubărului, care are o înălțime de aproximativ 1 metru, pierzându-și cunoștința.

Observând cele întâmplate, tatăl, R. Vasile, a intervenit rapid, acordând primul ajutor copilului său, acesta reușind astfel să elimine o parte din apa înghițită. La scurt timp, micuțul și-a recăpătat cunoștința, deși continua să prezinte o stare de somnolență.

La sosirea poliției, tatăl era cu copilul în brațe, micuțul fiind conștient și cooperant. Un echipaj de la Serviciul de Ambulanță Județean Câmpulung Moldovenesc a ajuns rapid la fața locului, preluându-l pe copilaș și transportându-l la Unitatea de Primiri Urgențe din Câmpulung Moldovenesc, însoțit de mama sa. Din fericire, copilul este în afara oricărui pericol.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.