BREAKING NEWSGENERALULTIMA ORĂ

Contrabandisti in Straja/Urmăriri în trafic și aproximativ 9.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate la frontiera de nord

În urma unor  acțiuni desfășurate la nivelul  Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pe linia combaterii contrabandei, polițiștii de frontieră au confiscat aproximativ 9.000 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară. Întreaga  cantitate de ţigări în valoare de peste  104.0000 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar un autoturism  în valoare de 20.000 lei folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

*În data de 11 februarie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului s-a  desfăşurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în cooperare cu  lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vișeu de Sus.

Astfel, în jurul orei 20.00, polițiștii de frontieră au identificat în trafic, pe raza localității Petrova, un autoturism  marca Audi A8, despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări. Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea maşinii în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

S-a trecut la urmărirea autovehiculului,  la scurt timp acesta fiind descoperit  abandonat pe o stradă lăturalnică de pe raza localității Leordina.

Deoarece  în autoturism se afla o cantitate însemnată de țigări, s-a luat măsura conducerii mașinii la sediul Poliției de Frontieră, unde, în urma inventarierii a rezultat  cantitatea de 5.980 pachete cu țigări de proveniență Belarus.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 69.966 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 20.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În  cauză,  se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

 

* Tot în data de 11 februarie a.c.,  la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.Astfel, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat două persoane care transportau colete voluminoase de la frontiera de stat, spre localitatea Straja.

Imediat, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul au abandonat coletele și au fugit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite două colete cu țigări, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.938 pachete cu țigări, de proveniență Duty Free.

Țigările, în valoare de 34.375 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă  în formă agravantă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.