BREAKING NEWSEUROPAINTERNAȚIONAL

Consiliul UE aprobă un plan de sprijinire a refugiaților ucraineni

Consiliul UE aprobă un plan de sprijinire a refugiaților ucraineni

Consiliul Uniunii Europene a convenit asupra unui plan de sprijinire a refugiaților ucraineni, precum și a țărilor UE care găzduiesc marea majoritate a acestora. Planul este format din 10 puncte.

Acest lucru a fost raportat de Deutsche Welle. „Acest plan are în vedere crearea unei platforme UE pentru înregistrarea tuturor celor care sosesc și a celor care solicită protecție temporară”, a declarat comisarul UE pentru Afaceri Interne, Ilva Johansson, în urma unei reuniuni extraordinare a miniștrilor de interne UE și Schengen.

Se observă că acum această înregistrare are loc în cadrul fiecărei țări UE, fără schimbul de informații între sistemele naționale. De asemenea, este planificată dezvoltarea unor măsuri pentru a contracara exploatarea refugiaților ucraineni de către grupurile criminale. În plus, se planifică  de a primi copii, inclusiv cei care au ajuns în UE fără adulți.

Anterior, comisarul UE pentru Afaceri Interne Jlva Johansson a declarat că de la începutul agresiunii ruse, 3,8 milioane de refugiați au sosit în Uniunea Europeană din Ucraina, dintre care jumătate sunt copii. În același timp, ea afirmă că în ultimul timp  în UE vin mai puțini refugiați decât înainte. Dacă mai devreme în zilele de vârf au venit peste 200 de mii de oameni pe zi -în prezent  doar  40 de mii