BREAKING NEWSINTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei: ”Sunt indamisibile discuțiile despre tranformarea războiului într-un conflict înghețat”

”Ni se propune să cedăm Rusiei estul și sudul Ucrainei, le mulțumim pentru astfel de propuneri, dar acceptăm livrările de armament greu Ucrainei” –  șeful Oficiului Președintelui Ucrainei.

”Se exclude scenariul de înghețare a conflictului. Orice înghețare este amânarea unui război… Mai mare, mai sângeros și mai bine pregătit de către  agresor, care-și va repara ulterior greșelile. Va demite din funcți generali și va numi în locul acestora militanți cu experiența de luptă în război. Noi, la fel, am reparat greșelile comise: Ucraina a tras concluzii din acordurile de la Minsk și, prin urmare, nu va accepta un nou accord Minsk-3”, a scris Podliak în canalul său de Telegram citat de InterfaxUcraina.

Consilierul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei a menționat că ”de la începutul războiului declanșat de Rusia, 13 milioane de ucraineni și-au părăsit casele. Acești oameni nu se vor întoarce să locuiască în teritoriile ocupate sau în zona luptelor. ”Cei care cer înghețarea războiului vor să-i adăpostescă pe refugiații noștri pe viață? Nimeni din lume nu este interesat într-un război de lungă durată, de crearea unei crize alimentare, dar la etapa actuală unica cale de a pune capăt războiului sunt livrarea de arme, impunerea de sancțini și acordarea sprijinului financiar pentru Ucraina”, a scris Podoliak.

”Mulți credeau că Ucraina va rezista de la trei zile până la câteva săptămâni.  Ucrainenii au apărat Kievul, au eliberat trei regiuni și finalizează eliberarea celei de-a patra. Ni se propune să cedăm Rusiei estul și sudul Ucrainei, le mulțumim pentru astfel de propuneri, dar acceptăm livrările de armament greu Ucrainei”, a concluzionat șefului Oficiului Președintelui Ucrainei.

Agenția BucPress – www.bucpress.eu