POLITIC

Consilierul județean Larisa Blănari, noul director al CJAS

Consilierul județean PSD Larisa Blănari este noul director al CJAS Suceava. Aceasta il inlocuiește din funcție pe  Cristi Bleorțu, sustinut politic de PNL, cel care anul trecut a picat proba scrisă la examenul pentru aceesi funcție.

Concursul care  avut loc la București, a fost organizat de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru funcțiile de directori ai caselor județene de sănătate . Singurul candidat pentru fotoliul de director al CJAS Suceava a fost atunci, economistul Cristi Bleorțu,  director interimar al instituției si care a rămas pe acceasi functie chiar dacă nu luase examenul. Cristi Bleorțu a obținut atunci un punctaj de 38,30, fiind respins.

In luna ianuarie 2020,  în conformitate cu Ordinul Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 297/22.01.2020, înregistrat la CAS Suceava cu nr. 1520/23.01.2020, Victor Cristi Bleorțu a fost mandatat să exercite cu delegare mandatul de preşedinte director general al CAS Suceava, manager al sistemului la nivel local.

De asemenea, prin Ordinul Preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nr. 298/22.01.2020, înregistrat la CAS Suceava cu nr. 1521/23.01.2020, a încetat contractul de management încheiat între CNAS și doctorul Claudiu Cobuz, pentru exercitarea mandatului de Președinte Director General al CAS Suceava.

Claudiu Cobuz a fost numit politic, la data de 18 martie 2019, de către PSD în fruntea CAS Suceava. Acum, în timpul Guvernării PNL, în fruntea instituției revine Cristi Bleorțu, un apropiat al liberarilor suceveni.

Cristi Bleorțu a ocupat în ultimii ani, în mai multe rânduri, funcția de director general al CAS Suceava.