ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Consilierul județean Bădeliță nu avea dreptul să fie șeful comisiei de concurs de la Spitalul Județean. DNA ar trebui să se autosesizeze

Consilierul județean PNlL Ioan Bădeliță nu avea dreptul să fie șeful comisiei de examene  de la Spitalul Județean Suceava pentru a nu fi create suspiciuni de favorizare a vreunui candidat inclusiv, a doctorului Alexandru Calancea. Nereguli cu iz penal în lucrarea de management a doctorului Calancea.

Bădeliță este președintele Consiliului de Administrației a aceleiași unități spitalicești. Una este sa fii doar presedinte al CA la un spital  si sa  fii sef de comisie  de examen si alta este situatia in care să detii si  functia de consilier judetean al unui partid politic. Spitalul  este în subordinea CJ si de aici sunt asigurate si fonduri.

Mai mult, președinte de comisie ar fi trebuit să fie o persoană neutră și care să activeze în domeniul sănătății.

Cum deja au apărut informații publice că liberalul Bădeliță a  favorizat la  una din probe pe fostul manager al Spitalului Județean Suceava și candidat, Alexandru Calancea, DNA ar trebui să se autosesizeze și concursul ar trebui anulat și reluat.

În tableta de ieri, cunoscutul jurnalist Sorin Avram a prezentat detalii despre comisia de concurs și despre modul în care s-a desfășurat una dintre probe.  ,,Concursul cu cîștigător cunoscut de la Spitalul Județean Suceava s-a încheiat. Medicul cardiolog Alexandru Calancea a obținut media 9,57, iar contracandidatul său, avocatul Traian Andronachi, fost manager al Spitalului Rădăuți, a avut o medie de 8,49. Din comisia de examinare au făcut parte managerul Institutului Regional de Gastroenterologie – Hepatologie „Prof. Dr. Octavian Fodor” din Cluj-Napoca, doctorul Mihai Mleșnițe, și conferențiarul universitar doctor Andrei Ștefan Neștian, director al Departamentului de Management, Marketing și Administrarea Afacerilor de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Însă, șeful comisiei de examen a fost consilierul județean PNL Ioan Bădeliță. Spitalul Județean Suceava se află în subordinea Consiliului Județean, care este dominat de PNL. Domnul Calancea a fost manager interimar al unității medicale timp de doi ani, mandatul său fiind prelungit din 6 în 6 luni de Consiliul Județean,, arată Sorin Avram. La Suceava se pare că legislația este respectată doar de oamenii simpli nu și de cei care au funcții politice.

   Nereguli cu zi penal în proiectul de management al doctorului Alexandru Calancea

În două pagini respectiv 8 și 9 din lucrarea  de management al doctorului Calancea sunt trei tabele iar sub dedesuptul acestora este specificat că datele au fost obținute de la SC Hospital Consulting SRL In bibliografia care a fost de asemeni publicată în aceeasi lucrare care este publică pe site-ul unității spitalicesti, doctorul Calacea nu scrie că folosește aceste tabele  de la respectiva firma. Mai mult, pe SICAP apare achiziția făcută la sfârșitul lunii februarie de către manager Alexandru Calancea către Hospital consulting, având ca obiect ca achiziție CONSULTANȚĂ MANAGERIALĂ:

Deci, mai pe înțelesul tuturor doctorul Calancea, în calitate de manager al Spitalului Județean Suceava, în luna februarie achiziționează o firmă de consultanță careia i-a  plătit din banii spitalului  suma de 127.200 RON adică aproximativ 27.000 euro  la o firmă care să îi facă proiectul de management.

Curios este că acea COMISIE DE EXAMEN nu a observat că firma plătită de Spitalul județean prin Alexandru Calancea apare în proiectul de management al acestuia.

Contactat telefonic  avocatul Tudor Andronachi, fost manager general la Spitalul Municipal Rădăuți și cel de-al doilea candidat la concursul de manager la Spitalul Județean Suceava nu a dorit să comenteze  modul în care s-au desfășurat cele două probe de concurs inclusiv, neregulile din lucrarea de management a doctoru

Liberalul Ioan Bădeliță este o persoană care de cele mai multe ori în deliberativul județean ia cuvântul doar să fie acolo.  În  unul din mandate acesta nici nu și-a încheiat cei patru ani de ales în Consiliul Județean, preferând să își dea demisia in octombrie 2013.  A revenit din nou pe locuri eligibile pe listele PNL și se pare că liderul de partid, Gheorghe Flutur îl postează în poziții foarte importante deși, nu are nicio treaba cu domeniul sănătății.