BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Consilier al președintelui Ucrainei: O întâlnire între Zelenski și Putin poate avea loc doar după bătălia din Donbas

Mihailo Podoliak, principalul consilier al președintelui Ucrainei, a declarat într-o intervenție televizată că Volodimir Zelenski s-ar putea întâlni cu președintele rus Vladimir Putin doar după confruntarea majoră care se preconizează în regiunea Donbas.

„Ucraina este pregătită de lupte grele. Ucraina trebuie să le câștige, mai ales în Donbas. Și, după aceea, Ucraina va avea o poziție de negocieri mai puternică, poziție din care pote dicta anumite condiții. După aceea, președinții se vor întâlni. Asta ar putea dura două sau trei săptămâni”, a declarat Mihailo Podoliak duminică, potrivit The Guardian.

Rusia și-a retras trupele din nordul Ucrainei și din regiunea Kievului într-o mișcare pe care Occidentul o vede ca pregătitoare pentru o ofensivă majoră în estul țării, în regiunea Donbas, și în zona orașelor-port din sud.

Mai mult, ministerul britanic al Apărării afirmă că, pentru a contrabalansa „pierderile imense”, Rusia încearcă să mărească numărul trupelor cu personal trecut în rezervă încă din 2012.