ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Concurs pentru funcția de șef de Corp Control Prefectura Suceava cu IZ PENAL

Concurs pentru funcția de  consilier cu atribuții de șef de Corp Control Prefectura Suceava cu IZ PENAL. Instituția Prefectului condusă de Alexandru Moldovan,prefect susținut de PNL,  ar fi favorizat unul din candidați care ar fi fost plecat în străinătate la data interviului, concursul fiind amânat în mod special, fapt ce rezultă și din numele persoanei care a câștigat postul călduț la stat. Concursul a avut loc la Instituția Prefectului Suceava, iar numele persoanelor a fost anonimizat.

Post scos la concurs 

Instituția Prefectuui Suceava a organizat concurs pentru funcția de consilier,clasa I, grad profesional superior din Corpul de Control al Prefectului. Potrivit anunțului, concursul se desfușa dupăa următorul program:

Proba scrisă,în data de 15 iunie 2022

Proba Interviu-în maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise.Așa arata anunțul nr.9301 din 13 iunie 2022.

În urma acestui anunț, s-au înscris la concurs patru persoane conform tabelului afișat în data de 06.06.2022 prin adresa nr.10533.

În data de 15 iunie are loc proba scrisă la care s-au prezentat doar două persoane din cei patru înscriși, cei doi candidați prezenți obținând peste mimimul necesar de 50 de puncte. Ambii putând a susține proba de interviu. Celelalte două persoane nu s-au prezentat,conform rezultatelor probei scrise afișate prin anunuț nr 40/15.06.2022.

Anunuțul amintit anterior prevede faptul că interviul se va susține în data de 20.06.2022

Potrivit informațiilor noastre, concursul ar fi fost amânat pentru simplul motiv că unul din cei doi candidați, respectiv, Elena Gemanaru era plecată prin Europa. De altfel, aceasta este cea care a câștigat și proba de interviu a concursului.

Elena Gemanaru nu a dorit să comenteze  modul în care a reușit să câștige concursul și nici dacă a fost sau nu persoane implicate care i-au farvorizat obținerea acestui post.

Proba interviu amânată pentru că unul din candidați se afla prin Europa 

În conformitate cu dispozițiile art.617 din Codul Administrativ al României, concursurile de recrutare se desfășoară cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor HB
G nr 611/2008 cu modificările și completările ulterioare,hotărâre care se pune în acord cu prevederile Codului administrativ al României.

În conformitate cu art.56 din HG 611/2008 pentru aporbarea normelor privind organizarea și dezvoltarea carierei funcționarilor publici, interviul se susține în termen de maximum 5 zile lucrătoare de la data susținerii probei scrise. De asemenea, alin.2 al aceluiai articol prevede faptul că data și ora susținerii interviului se afișează odată cu rezultatele la proba scrisă.

În conformitate cu art.56 din HG 611/2008 termenele prevăzute în această hotărâre se calculează avâdu-se în vedere ziua când au început și când s-au sfârșit.

De asemenea, dispozițiile art.599 din CODUL Adminsitrativ al României prevăd faptul că termenele prvăzute în cod se calculează pe zile calendarstice,incluzând în termen și ziua în care el începe să curgă și ziua în care se împlinește.

În data de 16 iunie 2022, pe pagina Instituției Prefectului se publică anunțul nr 11110 prin care se modifică data susținerii interviului pentru data de 22 iunie 2022.

Potrivit informațiilor noastre, proba de interviu s-ar fi amânat că Elena Gemanaru ar fi fost plecată prin Europa.  Sigur că Instituția Prefectului nu avea niciun drept să amâne proba de interviu, candidatul care nu se prezenta ar fi trebuit să apara NEPREZENTAT dar în niciun caz să procedeze la amânarea datei.

Ramane de văzut dacă instituțiile statului care ar trebui sa vegheze la respectarea legislației vor lua măsuri legale.