Premierul Marcel Ciolacu a anunțat,ieri la începutul ședinței de guvern, alocarea a 14,5 milioane de lei pentru ca, până la toamnă, la începutul anului școlar, să nu mai existe școli cu toalete în curte.
,,Este o promisiune care sună bine, dar vine mult prea târziu și acoperă prea puțin. După 35 de ani de guvernare PSD-PNL și 10 ani de „România Educată”, țara noastră are în continuare sute de școli fără apă curentă, fără canalizare, cu toalete insalubre în curte și în general, fără condiții minime de igienă. Asta este, de fapt, imaginea reală a interesului pe care l-au arătat guvernele pentru educația copiilor noștri, iar această rușine nu poate fi acoperită cu o sumă simbolică de 14,5 milioane de lei.La începutul anului, am depus peste 40 de amendamente la Legea bugetului de stat. Majoritatea lor vizau cofinanțarea unor proiecte de modernizare a școlilor din localitățile sucevene uitate de guvernanții de la București. Fiecare amendament a fost respins de coaliția care astăzi mimează grija față de educație.Avem dovada clară: pentru PSD și PNL, educația copiilor este importantă doar în discursuri, nu și în buget. Iar acum, în campania electorală, e vremea discursurilor,, a declarat deputatul AUR, Negrea Petru-Gabriel.
Educația trebuie să devină un pilon al Reconstrucției Naționale
,, În schimb, domnul Ciolacu și camarila sa nu au avut nicio reținere să împrumute România cu aproape 50 de miliarde de euro doar în 2024, sumă care se adaugă celor peste 200 de miliarde de euro împrumutate în ultimii cinci ani. Bani care nu au ajuns în școli, spitale sau în infrastructura reală, ci au fost risipiți pentru a acoperi deficitul bugetar și promisiunile din an electoral.
În noiembrie 2024, în plin vârf al împrumuturilor, aparatul bugetar s-a mărit cu 5.900 de posturi, depășind pentru prima dată în ultimii 15 ani pragul de 1,3 milioane de angajați la stat.
Domnule prim-ministru Marcel Ciolacu, România nu mai are nevoie de lozinci, ci de respect real pentru educație. De investiții asumate, nu de promisiuni electorale. De guvernanți și de un președinte care pune viitorul copiilor acestei țări mai presus de interesele politice de moment.
Educația trebuie să devină un pilon al Reconstrucției Naționale. Respectul față de educație este, în fond, respectul față de România și față de fiecare copil care merită o șansă adevărată la un viitor mai bun,, a conchis parlamentarul AUR.