GENERAL

Comuna Ciudei a semnat un acord de colaborare cu Vicovu de Sus

Anatolie Pițul, primarul comunei Ciudei din regiunea Cernăuți și Vasile Iliuț, primarul orașului Vicovu de Sus, județul Suceava, au semnat un acord de colaborare transfrontalieră în domeniile infrastructurii, dezvoltării economice, educației și culturii.

„Primăria noastră are acorduri de colaborare cu mai multe comune din România. Vicovu de Sus ne este aproape și geografic, ceea ce favorizează unele aspecte. Mai au și experiență bogată în scrierea și depunerea proiectelor, ceea ce urmează să învățăm și noi mai bine”, a declarat Anatolie Pițul pentru ziarul „Monitorul Bucovinean”.

Acordul semnat prevede dezvoltarea unei colaborări reciproc avantajoase și crearea celor mai favorabile condiții pentru desfășurarea de activități economice și comerciale pentru persoanele fizice și juridice care își desfășoară activitatea în mod legal în localitățile respective. Ambele comunități se angajează să sprijine dezvoltarea locală a cooperării industriale și comerciale, inclusiv a investițiilor, precum și a cooperării directe între întreprinderi, să dezvolte cooperarea reciprocă în domeniul protecției mediului.