CRYPTO

Comisia Europeană va asigura o „concurență sănătoasă” în metavers

Margrethe Vestager, comisarul pentru concurență, a subliniat necesitatea de a anticipa și de a planifica schimbările în ceea ce privește progresele tehnologice.

Având în vedere lupta de reglementare pentru a ține pasul cu inovațiile în continuă evoluție, Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene pentru o Europă adaptată erei digitale și comisar pentru concurență din 2014, a recomandat o anticipare în ceea ce privește reflecția asupra implicațiilor unor tehnologii precum metaversul și ChatGPT.

În timp ce vorbea despre politica în domeniul concurenței în cadrul Conferinței Keystone, Vestager a subliniat modul în care tranziția digitală și trecerea la o economie digitală au adus riscuri și oportunități pentru toată lumea. Ea consideră că legislația rămâne în urma progreselor tehnologice, adăugând:

„Cu siguranță nu am acționat prea repede – iar acest lucru poate fi o lecție importantă pentru noi în viitor.”
În timp ce procesul legislativ și de aplicare a legii va continua să rămână cu un pas în urma inovațiilor tehnologice, Vestager a subliniat necesitatea de a anticipa și de a planifica astfel de schimbări. Ea a declarat:

„De exemplu, este deja timpul să începem să ne întrebăm cum ar trebui să arate o concurență sănătoasă în metavers sau cum ceva precum ChatGPT ar putea schimba ecuația.”
Comisarul a dezvăluit, de asemenea, că, începând cu luna mai 2023, Comisia Europeană va pune în aplicare investigații antitrust care vizează piața Facebook și modul în care Meta utilizează datele legate de reclame de la rivali.