BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Comisia Europeană se pregătește pentru întreruperi masive de curent în statele UE! Sunt luate deja măsuri

Membrii Uniunii Europene se pregătesc pentru întreruperi masive de curent iarna aceasta, în mai multe state membre.

Primul scenariu vizează o întrerupere limitată a curentului, la un număr mic de membri ai UE, restul statelor intervenind pentru a-i ajuta cu rezervele proprii.

Celălalt scenariu, mult mai sumbru, se referă la o întrerupere masivă de curent, care se va răspândi asupra mai multor state membre UE, ducând la imposibilitatea acestora de a se ajuta reciproc. În acest caz, a declarat comisarul pentru managementul crizelor, Janez Lenarcic, Comisia își va folosi rezerva strategică pentru a ajuta statele membre afectate de penele de curent.

Comisarul nu a precizat care este rezerva strategică pe care ar folosi-o Comisia în caz de întrerupere, scrie businessinsider.com.

Europa se pregătește pentru întreruperile rețelelor mobile. Statele europene iau deja măsuri

Avertismentul cu privire la o posibilă penurie de energie vine la doar câteva zile după un alt raport care face referire la amenințarea reprezentată de întreruperi masive ale telefoniei mobile.

Decizia Rusiei de a opri aprovizionarea cu gaze pe calea cheie din Europa în urma conflictului din Ucraina a crescut șansele de penurie de energie. În Franța, situația este agravată de mai multe centrale nucleare care se închid pentru întreținere.

Oficialii din industria telecomunicațiilor spun că se tem că o iarnă severă va pune la încercare infrastructura de telecomunicații a Europei, forțând companiile și guvernele să încerce să atenueze impactul.

În prezent, în multe țări europene nu există suficiente sisteme de rezervă pentru a face față întreruperilor de energie electrică, au spus patru directori de telecomunicații, ridicând perspectiva întreruperii telefoniei mobile, scrie euractiv.com.

Țările Uniunii Europene, inclusiv Franța, Suedia și Germania, încearcă să se asigure că telecomunicațiile pot continua, chiar dacă întreruperile de curent ajung să epuizeze bateriile de rezervă instalate pe miile de antene celulare răspândite pe teritoriul lor.

Europa are aproape jumătate de milion de turnuri de telecomunicații și majoritatea dintre ele au baterii de rezervă care durează aproximativ 30 de minute pentru a rula antenele mobile.