ACTUALITATE

Comisari de la Protecția Consumatorilor reținuți pentru luare de mită

Doi comisarii din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) au fost reținuți astăzi pentru 24 de ore, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub acuzația de luare de mită, după ce ar fi luat șpagă în timpul unui control. Deocamdată, numele celor doi nu au fost făcute publice, cercetările fiind într-o fază incipientă.

Informația a fost confirmată oficial de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia, care a precizat că, în funcție de probatoriul administrat, în cursul zilei de mâine se va decide dacă se impune sesizarea instanței de judecată în vederea luării unei măsuri preventive față de cei doi.

„Este vorba de comisari din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Botoșani, care ar fi primit suma de 400 de lei de la un agent economic din Darabani, depistat în timpul unui control cu produse expirate și neetichetate corespunzător, suma fiind primită pentru a nu-și îndeplini atribuțiunile de serviciu”, a precizat pentru „Monitorul de Botoșani” prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, Valeriu Chihaia.

Șpagă de aproape 100 de euro

Altfel spus, pentru a nu-l sancționa pe administratorul firmei și pentru a nu retrage de la comercializare produsele respective, cei doi comisari ar fi primit 400 de lei, adică mai puțin de 100 de euro. Ambii au fost ridicați pentru cercetări în urma unor informații obținute de anchetatori și aduși la Botoșani în vederea audierii, iar la final procurorii au emis ordonanța de reținere pentru 24 de ore.

Contactat de reporterii „Monitorul”, Mirel Rogalschi, coordonatorul CJPC Botoșani a susținut că nu știe nimic în legătură cu cele întâmplate întrucât nu a fost informat de către procurori cu privire la măsurile dispuse și nici de către ceilalți comisari din cadrul CJPC.

„Nu am niciun fel de informații întrucât sunt imobilizat la pat de două săptămâni. Am fost supus la o intervenție chirurgicală de urgență și nu știu nici cine a fost desemnat să mă înlocuiască”, a spus Mirel Rogalschi.Măsura dispusă de procurori vine în contextul în care mai mulți botoșăneni s-au declarat nemulțumiți de activitatea comisarilor din cadrul CJPC Botoșani, după ce sesizărilor lor cu privire la o serie de presupuse încălcări ale drepturilor consumatorilor nu au avut urmările scontate.