ACTUALITATELOCAL

Coliziune intre un autoturism și un scuter. Tânăr din Vama reținut pentru că a condus fără permis și beat

Coliziune intre un autoturism și un scuter. Tânăr din Vama reținut pentru că a condus fără permis și beat.

In data de 18 iunie, ora 17:00, lucrătorii din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama au fost sesizați de o persoana  din oraș Buhuși,că a fost implicat într-un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale pe raza comunei Vama, județul Suceva, intrând în coliziune cu un scuter, care i-a ieșit brusc în față, acesta aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

 

Conducătorul auto se afla la volanul  autoturismului marca Skoda Octavia, sensul de deplasare mun. Câmpulung Moldovenesc către mun. Suceava, pe DN 17  Vama, S. Corneliu a condus mopedul, pe DN 17, efectuând manevra de întoarcere spre sensul de mers Câmpulung Moldovenesc, fără a se asigura corespunzător, intrând în coliziune ușoară cu autoturismul condus de sus-numit. După impact, persoana de pe scuter a plecat de la locul accidentului, însă la scurt timp a fost identificat de către organele de poliție.

Corneliu a fost testat cu aparatul etilometru indicând o alcoolemie de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, a fost testat și șoferul n cu aparatul etilometru, indicând o alcoolemie de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, conform procedurii, Corneliu , după obținerea consimțământului scris, a fost condus la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc în vederea recoltării de probe biologice și în vederea examinării fizice, procedură pe care acesta a refuzat-o în prezența cadrelor medicale.

Acesta  a fost verifcat în bazele de date ale Poliției Române, rezultând faptul că acesta figurează  cu restricția ”permis de conducere anulat” din anul 2021.

În cauză a fost înregistrat dosar penal urmând a fi efectuate cercetări cu privire la săvârșirea infracțiuniilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin 2 din Codul penal și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice” prev. și ped. de art. 337 din Codul Penal cu aplicarea art.38, alin.1 din Codul Penal.

Ca urmare a probatoriului administrat, la data de 19.06.2024, ora 00.23 organul de urmărire penală al poliției judiciare din cadrul Postului de Poliție Vama a dispus reținerea suspectului Simionescu Corneliu pentru săvârșirea infracțiunilor indicate mai sus, pentru o perioadă de 24 ore, până în data de 20.06.2024, ora 00.23.

S-a constituit escortă în vederea depunerii în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița Năsăud.