EDUCAȚIE

Colegiul Național Militar,, Ștefan cel Mare,, din Câmpulung Moldovenesc-99 de ani de la prima cadență

Astăzi, la 99 de ani de la prima cadență ce a răsunat sub spiritul ștefănist, într-un loc de poveste, pe pământ binecuvântat, se înalță mândră cetate, o fortăreață a științei și cunoașterii: Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc!
Cu un trecut greu încercat: născut la Cernăuți, consolidat prin eforturi titanice, condamnat la neființă timp de 8 ani, cunoscând numeroase peregrinări, renăscut din propria-i cenușă și găsindu-și, în final, împlinirea destinului pe tărâmurile câmpulungene, ție, drag colegiu, noi, cei de azi și de ieri, îți spunem LA MULȚI ANI!
Asemeni unui fabulos roman, în care în urmă cu aproape un veac ai scris primul capitol, ești și în prezent prieten bun, care continui să scrii, poveste după poveste, a zecilor de generații de elevi educați și instruiți sub aripa ta ocrotitoare.
Ai fost martor al zâmbetelor și al lacrimilor miilor de elevi militari câmpulungeni, ai vegheat asupra lor ca un bun părinte, ai ales să devii casă, să iubești, să ocrotești și să oferi căldură tuturor adolescenților care ți-au trecut pragul. Ai format caractere puternice, ai ghidat tinerii elevi spre performanță, ai fost prima piatră de temelie în cariera militară a celor care te-au ales, iar astăzi, îți mulțumim pentru rolul pe care l-ai avut și îl ai în viitorul fiecăruia în parte.
Cei 99 de ani ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” au fost caracterizați de munca și dăruirea personalului pentru formarea, educarea și instruirea adolescenților care au ales să urmeze o carieră militară. Rezultatele obținute de-a lungul timpului dovedesc profesionalismul de care au dat dovadă cadrele militare și didactice în misiunea pe care au avut-o și o au și în prezent.
La mulți ani, drag colegiu! Pentru toți anii în care ai rămas drept, pentru toate secretele, fricile și bucuriile pe care le știi doar tu, îți mulțumim!
Foto: Laurențiu Sbiera
sursa: Facebook Colegiul Național Militar ,,Ștefan cel Mare,, din Câmpulung Moldovenesc