BREAKING NEWSEDUCAȚIE

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc/Unitate și diversitate în universul vocațional

În perioada 16-18 decembrie 2022, în contextul zilelor școlii vasiliene, elevii clasei a XI-a B au participat la activitățile derulate în cadrul proiectului de parteneriat ,,Unitate și diversitate în universul vocațional sub semnul coroanei”, alături de colegii lor de la Colegiul Național Pedagogic ,,Vasile Lupu”, din Iași.
Proiectul a avut ca scop promovarea colaborării între cele două unități de învățământ , dar și îmbogățirea orizontului cultural al elevilor prin activități educative ce depășesc sfera informațiilor specifice unui domeniu vocațional.
Ștefăniștii au început activitățile prin cunoașterea instituției ieșene și a partenerilor de proiect, alături de care au petrecut cele trei zile. Au avut ocazia de a studia istoria și cultura orașului, prin vizitarea celor mai emblematice obiective: Palatul Culturii, Palatul Braunstein, Casa Muzeelor, Universitatea ,,Al. I. Cuza” și Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu”. În plus, au avut parte de momente de relaxare, prin vizionarea piesei de teatru ,,Domnul Vulpe” la Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri”. În căutare de modele, elevii din ambele instutuții au participat la Maratonul cinematografic dedicat Centenarului Încoronării, la Ateneu și a expoziției de la Palatul Braunstein, intitulată ,, Iași. Jertfă, speranță și împlinire”.
,,Fiind prima oară când ajung la Iași, am rămas uimită. Uimită de oamenii din jurul meu, de istoria orașului și de locurile pe care le-am vizitat alături de colectivul Colegiului Național Pedagogic ,,Vasile Lupu”. Am avut onoarea de a cunoaște parțial istoria acestui oraș minunat, fapt pentru care mulțumesc, știind că de una singură nu aș fi avut această oportunitate. A fost o experiență unică și îmi doresc ca pe viitor să mai particip la astfel de activități alături de colegii mei.”(Bonchiș Giulia)
,,Pașii pe care trebuie să îi parcurgă un tânăr pentru a ajunge militar îmi sunt cunoscuți. Am fost încântată să descopăr, alături de partenerii noștri, o mică parte din pregătirea unui elev pentru a ajunge pedagog. Experiența aceasta a fost unică și deosebită. Sunt recunoscătoare pentru atătea momente de bucurie, de emoție și de bogăție spirituală.”( Rusu Natalia)
sursa:facebook Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc