CRYPTO

Coinbase, Robinhood și alte mari firme cripto anunță un plan privind spălarea banilor și confidențialitatea

Noile cerințe de combatere a spălării banilor sub forma „regulii de călătorie” a FATF au planat asupra industriei criptografice.

Coinbase, Robinhood și mai mult de o duzină de alte firme de criptomonede au anunțat miercuri un plan pentru a se conforma noilor reguli emise recent de Grupul de Acțiune Financiară Internațională (FATF), un organism internațional dedicat combaterii spălării banilor și finanțării terorismului.

Noile reguli se referă la așa-numita „regulă a călătoriilor”, care impune instituțiilor financiare să colecteze informații despre expeditorul (și uneori despre destinatarul) tranzacțiilor de peste 3.000 de dolari între instituții financiare. FATF a precizat în toamna anului trecut că regula călătoriilor se aplică firmelor de criptomonede.

Ca răspuns, o coaliție de companii cripto a lucrat la un plan pentru a se conforma acestei cerințe. Rezultatul acestei munci este ceea ce ei numesc TRUST, prescurtare de la „Travel Rule Universal Solution Technology”, un set de aranjamente despre care spun că va asigura conformitatea, protejând în același timp confidențialitatea clienților.

În special, TRUST obligă companiile membre să utilizeze criptarea de la un capăt la altul atunci când își trimit date între ele și să nu stocheze niciodată informații despre clienți într-un mod care ar putea fi vulnerabil la atacuri din partea unor terți. De asemenea, TRUST stabilește un set de practici minime de securitate.

Membrii inițiali ai TRUST sunt: Anchorage, Avanti, Bitgo, BitFlyer, Bittrex, BlockFi, Circle, Coinbase, Fidelity Digital AssetsSM, Gemini, Kraken, Paxos, Robinhood, Standard Custody & Trust, Symbridge, Tradestation, Zero Hash și Zodia Custody.

Potrivit avocatului de top al Coinbase, Paul Grewal, companiile s-au consultat cu FinCen – unitatea Departamentului Trezoreriei dedicată infracțiunilor financiare – pentru a elabora propunerea TRUST. Într-un interviu acordat Coinbase, acesta a declarat că „soluția va funcționa” atunci când vine vorba de transferul între membrii TRUST.

Grewal a adăugat că membrii TRUST se așteaptă ca mai multe companii să li se alăture în lunile următoare.

Există câteva absențe notabile pe lista membrilor inițiali ai TRUST, printre care se numără bursele de criptomonede FTX și Binance. Potrivit lui Grewal, întrebarea dacă tranzacțiile criptografice între membrii TRUST și cei care nu sunt membri TRUST sunt conforme cu regula de călătorie va fi rezolvată în timp.
O altă problemă majoră nerezolvată – și care a apărut în discuțiile FATF din ultimii doi ani – este modul în care se poate face ca entitățile din domeniul DeFi să respecte regula de călătorie. În special, rămâne de văzut cum vor colecta protocoalele și portofelele descentralizate informațiile cerute de regula de călătorie, cum ar fi numele și adresa participanților la tranzacții.

Grewal a recunoscut că astfel de întrebări sunt departe de a fi rezolvate, dar a spus că TRUST reprezintă un prim pas important în timp ce industria criptografică navighează în sarcina complexă de a se conforma cu normele globale de combatere a spălării banilor.

„După cum spune proverbul, cea mai bună cale de a mânca un elefant este o mușcătură la un moment dat”, a spus el.

sursa articol: decrypt.co