ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Cod galben de inundații pe râurile din mai multe judeţe. Care sunt zonele vizate

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis, marți seara, o atenționare hidrologică Cod galben de inundații pe râurile din mai multe judeţe.

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar – Duboz, Bârzava – bazin amonte S.H. Gătaia, Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Nera – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

„Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Pogăniș – bazin amonte Ac. Cadar – Duboz, Bârzava – bazin amonte S.H. Gătaia, Caraș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Nera – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Timiș, Caraș – Severin.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice”, se arată în documentul INHGA.