BREAKING NEWSPOLITIC

Claudiu Năsui (USR): Motivul pentru care PNL și PSD au făcut alianța este ca să aibă acces la contracte, la PNDL. Până acum a fost o compatibilitate superbă între interesele lor. Diferența e că acum se apropie alegerile

Deputatul USR, Claudiu Năsui, a fost prezent în emisiunea Actualitatea de la B1 TV, moderată de Tudor Mușat, unde a comentat jocul politic pe care îl face PNL-ul.

“Lucrurile sunt deja antamate. Guvernul Ciolacu face oricum absolut orice vrea, ignoră absolut orice lege și se așteaptă la toate voturile PNL, în Parlament, pe care PNL le dă cu mare generozitate. Nu a fost niciun singur proiect al Guvernului pe care PNL să schițeze vreo opoziție.

De vreo o lună de zile sau chiar două, aproximativ, au început, văd și eu, seara la televizor, PNL-iștii care votează perfect aliniați cu Guvernul, nu scot niciun cuvânt în Comisie, deodată la televizor fac opoziție. Asta este o minciună, oamenii aceștia văd că ajunge anul electoral, vin alegerile și că o să trebuiască să răspundă pentru toate lucrurile pe care le-au făcut, furtul de voturi pe care l-au făcut prin a spune ‘votați PNL, ca să scăpați de PSD’, după care au dat voturile alea imediat PSD-ului și toate creșterile de taxe, creșterile de impozite pe care le-au votat împreună cu PSD-ul. OUG 16, de exemplu, este făcut chiar de către guvernul Ciucă, deci Guvernul președintelui actual al PNL, și toate lucrurile acestea se știau. Felul cum îi tratau PSD-iștii se știa, nu este nimic nou, nu este nicio surpriză. Domnul Sighiartău nu face decât un fel de joc, ca să pară că este totuși în opoziție, dar având acces și la banii de la guvernare, care, de fapt, sunt foarte interesanți pentru ei.”

“Haideți să fim serioși. Motivul pentru care PNL și PSD au făcut această alianță este ca să aibă acces la contracte, să aibă acces la acel PNDL, la Anghel Saligny, pe care noi, de exemplu, nu-l susțineam, nu-l voiam și ăsta a fost și motivul scoaterii USR-ului de la guvernare. Până acum a fost o compatibilitate superbă între interesele PSD și PNL. Diferența este că acum se apropie alegerile, încep și ei să miroasă ceea ce zicea domnul Tudose, că ei încep să dispară, că nu mai sunt o opțiune, pentru că dacă votezi, PNL sau PSD e același lucru și atunci de ce să nu votezi direct originalul?

De ce să mergi cu copia, și este o întrebare perfect validă.

Tudose e ironic pe un fond de adevăr pe care îl văd și ei, se uită și ei în sondaje. (…) vor să dea imaginea că fac opoziție, dar având acces la banul public și ăsta este un lucru care nu apare foarte mult la televizor.

Toate armatele de primary, care cer bani din programele acestea și care, atenție, chiar le primesc. Toate firmele de partid care s-au îmbogățit din astea. Asta nu se vede la televizor, nu se vede în declarațiile acestea mincinoase, cum că ei ar vrea să facă opoziție și că cer socoteală. Nu cer nicio socoteală. Socoteală ceri înainte să votezi.”