POLITIC

Claudiu Năsui, despre sporurile neconstituționale pentru ANI: Transmit mesajul că este o minciună că nu sunt bani. Au dreptate să fie supărați cei din educație, din sănătate și multe alte categorii cu salarii foarte mici

Deputatul USR Claudiu Năsui a comentat decizia puterii de a acorda sporuri pentru Agenția Națională de Integritate, sporuri declarate ulterior neconstituționale de CCR, și a explicat că astfel de situații „transmit mesajul că bani există, că bani sunt și că este o minciună că nu sunt bani”. „Au dreptate să fie supărați, nu doar cei din educație, și cei din sănătate, și multe alte categorii care au salarii foarte mici”, a spus parlamentarul, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru.

Claudiu Năsui, pe B1 TV, despre sporurile neconstituționale pentru ANI

Întrebat ce mesaje transmit astfel de inechități, deputatul USR a afirmat: Practic, transmit mesajul că bani există, că bani sunt și că este o minciună că nu sunt bani. De fapt, este o alegere politică să dai unora, dar nu altora – și exact genul acesta de alegeri politice s-au tot făcut în ultimii 33 de ani, și asta enervează cel mai mult, faptul că vedem o clasă de oameni privilegiați, bugetari de lux, pe salarii imense, cu sporuri care nu se mai termină, cu beneficii și privilegii de tip vinerea scurtă, nu pot fi dați afară, trei luni de vacanță pe an ș.a.m.d.”.

„Pe cealaltă parte vedem oamenii care muncesc, care sunt contribuabili, care plătesc taxe și impozite foarte mari, și atunci oamenii se supără pentru că își spun, dar de ce să nu fim și noi ca ăia, de ce ei au dreptul să se lăfăie, să fie niște îmbuibați din banii noștri, dar noi suntem întotdeauna la coadă, la noi se dă întotdeauna din umeri și ni se spune că nu sunt bani?”, a continuat Claudiu Năsui.

„Au dreptate să fie supărați, nu doar cei din educație, și cei din sănătate, și multe alte categorii care au salarii foarte mici, dar care ar trebui să aibă salarii mai mari dacă statul nu le-ar mai lua atât de mulți bani din munca lor”, a adăugat.

Întrebat care sunt adevăratele priorități în România, Claudiu Năsui a răspuns: „Mă bucur că îmi puneți această întrebare și, în general, adevăratele priorități se văd în momentul în care se alcătuiește bugetul statului. În momentul acela, politicienii, dacă îi întrebați, o să vă zică că totul e o prioritate, dar de fapt vă uitați unde se duc banii, follow the money, cum zic americanii, și vedem că, de exemplu, chiar și în actualul buget, pe care suntem acum, în 2023 au crescut din nou pensiile speciale. Vedem cum au crescut acele zise scheme de ajutor de stat, dar care de fapt sunt scheme cu dedicație date pentru niște băieți deștepți, acoliți ai unor politicieni și care roiesc în jurul unor partide”.