administratieULTIMA ORĂ

Ciucă: „Vom aproba astăzi suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni. Vor beneficia atât persoanele fizice, cât şi firmele, care întâmpină greutăţi generate de creşterea preţurilor”

Guvernul va adopta miercuri suspendarea plății ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, măsură de care pot beneficia atât persoanele fizice cât și firmele care întâmpină greutăți generate de creșterea prețurilor, a anunțat premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

„Începem şedinţa de Guvern în care vom continua să adoptăm măsurile care sunt cuprinse în planul Sprijin pentru România şi în acest sens vom aproba astăzi suspendarea plăţii ratelor bancare pentru o perioadă de 9 luni, măsură de care vor beneficia atât persoanele fizice, cât şi firmele, care întâmpină greutăţi generate de creşterea preţurilor şi a tuturor elementelor care ţin de inflaţia pe care o resimţim cu toţii”, a afirmat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de miercuri a Executivului.

Va fi adoptată o OUG care să vină în sprijinul copiilor instituţionalizaţi, a tinerelor familii şi a studenţilor, cât şi o prelungire a programului IMM Invest Plus.

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi aprobăm ordonanţa de urgenţă pentru sprijinirea copiilor instituţionalizaţi, a tinerelor familii şi a studenţilor. Totodată prelungim programul IMM Invest Plus. Este o măsură pe care o luăm în vederea continuării sprijinirii întreprinderilor mici şi mijlocii  care îşi desfăşoară activitate în domeniul digitalizării, în domeniul cercetării şi inovării, precum şi începerii de start-up-uri”, a completat Ciucă.

Premierul a mai precizat că „în cadrul şedinţei de astăzi avem o serie cuprinzătoare de decizii care vizează îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor din PNRR specifice celui de-al doilea trimestru, astfel încât să putem să asigurăm coerenţa implementării acestui program”.