BREAKING NEWSPOLITIC

Ciucă nu exclude varianta unui candidat comun PNL – PSD la prezidențiale: „Există discuții pentru că suntem la guvernare împreună”

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a dezvăluit că există negocieri cu PSD pentru ca viitorul candidat la prezidențiale să fie comun.

Nicolae Ciucă a spus că trebuie măsurate așteptările electoratului și trebuie văzută „cum este primită o astfel de construcție politică”.

„Discuții cu Partidul Social Democrat există pentru că suntem la guvernare împreună. Orice evoluție politică viitoare trebuie să depindă de rezultatele guvernării. Orice opțiune politică rămâne deschisă. Discutăm de un proiect care trebuie să se concretizeze în ceea ce așteaptă electoratul de la noi. Nu de fiecare dată poate să funcționeze un construct politic după cum își doresc liderii sau partidele însele. Este vorba de modul în care ne raportăm la ceea ce așteaptă electoratul și la modul în care putem să realizăm un proiect politic care să ofere o perspectivă”, a spus Nicolae Ciucă, la Parlament.

Ciucă a fost întrebat dacă electoratul PNL agreează o alianță PSD-PNL pentru alegerile din 2024, iar șeful Senatului a spus că „Trebuie să măsurăm și să vedem ce vrea electoratul”.

„Toate ipotezele și toate variantele de lucru pentru un construct politic sunt pe masa fiecărui partid, nu numai la noi, la oricare dintre partide care vor să aibă o abordare coerentă a anului electoral 2024”, a spus șeful PSD.

„Este nevoie să asigurăm coerența funcționării coaliției și rezultate foarte bune la guvernare. Este nevoie să identificăm care sunt așteptările electoratului și cum este primită o astfel de construcție politică și, desigur, să vedem ce își doresc electoratul și partidul fiecăruia dintre noi”, a completat fostul premier.

În privința posibilității ca PSD și PNL să aibă un singur candidat pentru alegerile prezidențiale, șeful Senatului nu a exclus-o. „Dacă discutăm de o coerență a abordării întregului an electoral, poate să ajungă și în acest punct”.