administratie

Ciucă anunță că angajările la stat continuă și după 1 iulie – Condițiile pentru bugetari

Premierul Nicolae Ciucă explică de ce angajările la stat continuă și după 1 iulie, la o zi de la anunțul măsurilor sociale și reducerea cheltuielilor bugetare. Ciucă a anunțat marți că angajările la stat continuă și după 1 iulie acolo unde au fost deja demarate proceduri. Dar după această dată, nu vor fi scoase noi posturi la concurs, asigură șeful Executivului.

Întrebat despre blocarea angajărilor la stat după ce au fost scoase la concurs mii de posturi pentru bugetari, premierul Nicolae Ciucă a explicat că „decizia s-a luat aseară, iar acolo unde procedurile sunt în derulare, ele îşi urmează cursul, chiar dacă trec de 1 iulie. Atât timp cât procedurile au început, nu putem să întrerupem procedurile”.

Nicolae Ciucă a mai precizat că încă nu se face o reformă în administrație, fiind o situație de criză.

”În această perioadă nu urmează să discutăm problema unei reforme administrative, atât timp cât Guvernul este angajat în gestionarea unei situaţii de criză şi avem nevoie de stabilitate. Măsurile pe care le luăm punctual în funcţie de dinamica în care evoluează situaţia ne-au dus să avem această decizie aseară”, a explicat premierul Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae CIucă și președintele PSD – Marcel Ciolacu au anunțat luni seară un nou pachet de măsuri sociale, aplicate din 1 iulie, printre care și reducerea cheltuielilor din sistemul de stat prin suspendarea angajărilor la stat, pe lângă amânarea ratelor la bănci pentru 9 luni, o sumă unică de 700 de lei pensionarilor cu venituri sub 2.000 de lei.