administratieULTIMA ORĂ

Ciucă a semnat primele contracte de finanţare din Programul de Investiţii „Anghel Saligny”

Premierul Nicolae Ciucă a participat, în această dimineaţă, la ceremonia de semnare cu autoritățile locale a primelor contracte de finanțare prin Programul Naţional de Investiţii Anghel Saligny.

La ceremonie, premierul a spus că acest program este cel mai amplu atât ca obiective, cât și ca valoare.

Guvernul pune la dispoziția autorităților locale peste 10 miliarde de euro pentru modernizarea căilor de comunicații, dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare și extinderea rețelelor de gaze.

Nicolae Ciucă a spus că acest program se completează cu alte două programe, PNDL și programul național de construcții de interese public și social, toate destinate autorităților locale.

El a precizat că aceste programe sunt destinate tuturor autorităților locale, indiferent de apartenența politică: „Dorim ca repartiția fondurilor să se facă în mod echilibrat la nivelul întregii țări”.

„Azi avem reprezentanți ai 9 autorități locale, este doar începutul pentru tot ansamblul de proiecte care până în acest moment a ajuns la cifra de 3.700 și este nevoie de o coordonare cât mai bună pentru că intrăm într-o perioadă în care nu putem să ne permitem să pierdem timp pentru că dincolo de programele guvernamentale sunt și cele cu finanțare europeană”, a spus premierul.