BREAKING NEWSPOLITIC

Cîțu: „Nu va fi nicio măsură de reducere a cheltuielilor reală, structurală pe partea de buget, vor fi doar taxe”

Florin Cîțu a respins vineri, într-o intervenție în emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin, varainta unei negocieri a Guvernului cu Comisia Europeană pentru creșterea deficitului. Aceswta a spus că de fapt acesta este un subiect care s epoate discuta în Consiliu, acolo unde România este la mâna Austriei sau a Olandei:

„În ceea ce privește deficitul bugetar pentru anul 2023 este oficial că nu se mai atinge ținta. A spus-o ministrul Finanțelor, a spus-o premierul, o spune toată lumea ținta de 4,4 este adio. Ce așteptăm acum este reacția agențiilor de raiting și a Comisiei Europene. Nu există ceea ce ne tot spun nouă că am agreat cu Comisia Europeană să depășim deficitul, așa ceva nu există. Nu discuți cu Comisia despre deficit, discuți cu Consiliul. Asta înseamnă că trebuie să ai acordul tuturor statelor membre să ai un deficit mai mare. Asta înseamnă că trebuie să convingi și Austria, și Olanda că vei lua măsuri care să reducă deficitul, ceea ce vă spun că este imposibil. Ce ne spun ei nouă nu s-a întâmplat pentru că nu cu Comisia se negociază.

Știm oficial că nu mai țintesc 4,4. Au renunțat la asta și știm de ce. Ciolacu își creează un buffer, tot ce este peste 4,4 sunt banii pe care îi va folosi în campania electorală. Banii aceia se vor duce către anumite companii, către anumite sectoare din economie și așa își va finanța campania”.

Florin Cîțu a spus că  PSD încearcă să justifice măsurile dure împotriva sectorului privat:

„Ce vedem acum este un film prost pe care îl face PSD, încearcă să justifice măsurile dure împotriva sectorului privat. Nu va fi nicio măsură de reducere a cheltuielilor reală, structurală pe partea de buget. Ceea ce știm cu siguranță, exact ca ordonanța 16 din 2023 vor fi taxele. Asta a făcut PSD de când a venit la guvernare, introduce taxe. Încearcă doar să facă o diversiune, uite că tăiem de aici dar trebuie să găsim taxe, dar nu din cauza noastră. Ei au un singur obiectiv, în această cheie trebuie analizat totul. Să câștige alegerile din 2024 și pentru asta trebuei să omoare electoratul de dreapta și dreapta”.

sursa:B1 TV