POLITICULTIMA ORĂ

Cîţu: Mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat

Liderul PNL Florin Cîţu a declarat, luni, că nu are nimic împotriva majorării pensiilor, dacă acest lucru este posibil şi sunt resurse. Liderul PNL a precizat că orice majorare de pensii sau de salarii aduce noi taxe pentru cei din sectorul privat.

”Dacă se poate face şi sunt resurse, din punctul nostru de vedere, susţinem cu cea mai mare tărie. Noi vrem să ajutăm şi pe cei angajaţi în sectorul privat, de aceea venim cu aceste măsuri, nu doar pe pensionari şi pe cei din sectorul bugetar. (..) Să fim foarte atenţi, mărirea de pensii sau de salarii din sistemul bugetar vine din taxele pe care le plătesc cei din sectorul privat, de aceea este datoria noastră să îi ajutăm şi pe ei”, a spus el liderul PNL, potrivit News.

Reamintim, Comisia Europeană a adus clarificări în legătură cu renegocierea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României privind pensiile, un subiect intens dezbătut de PSD şi PNL. Oficialii europeni au precizat că PNRR nu poate fi modificat decât în situaţii excepţionale, precum dezastre naturale de dimensiuni istorice.

Mai mult, o astfel de renegociere ar putea duce la pierderea unor fonduri şi la întârzierea reformelor. În schimb, Marius Budăi, ministrul Muncii, a explicat că nu a adus în discuţie niciodată renegocierea „din temelii” a PNRR, ci doar „optimizarea” unor aspecte prevăzute în acesta, cum ar fi procentul din PIB alocat pensiilor.