GENERAL

Ciolacu va vizita joi comuna Baia

Marcel Ciolacu – însoțit de mai mulți lideri locali și centrali între care și secretarul general al PSD, Paul Stănescu – a participat în cursul dimineții la Sf. Liturghie la mănăstirea Văratec din județul Neamț și apoi premierul Marcel Ciolacu va merge la Baia, la Biserica Adormirea Maicii Domnului.

Aici – cum de altfel a fost și la Văratec – va fi însoțit de președintele ales al CJ Suceava, deputatul Gheorghe Șoldan, dar și de președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan și de alți membri din conducerea organizației județene PSD Suceava.

La Baia, premierul Marcel Ciolacu va ajunge în jurul orei 14.00, unde este festivalul „Baia – file de istorie”, în cadrul căruia sunt promovate valorile locale, istoria, cultura și folclorul românesc, la edițiile precedente accentul cădea pe abordarea istorică.

De asemenea, primarul  PSD Maria Tomescu obișnuia să acorde diverse premii cum ar fi celor care au împlinit 50 de ai de căsătorie sau elevilor cu rezultate bune la învățătură ori sport, de data aceasta fiind premiați peste 100 de copii din comună, care au avut rezultate bune la învățătură și în sport.

Din câte se pare, premierul Marcel Ciolacu va asista la acest moment din mulțime. Inițial se anunțase că premierul va merge în vizită – neoficială, însă – la Putna pentru a se închina la mormântul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

Potrivit mai multor surse politice este de așteptat ca după ce se va închina la bisericile din nord-estul României să anunțe decizia privind candidatura la funcția de Președinte al României. Delegația condusă de Marcel Ciolacu a aterizat miercuri seara pe Aeroportul Suceava de unde a mers la o pensiune din județul Neamț