BREAKING NEWSPOLITIC

Ciolacu: Angajările la stat se stopează, mai puțin în Sănătate și Învățământ

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, că, până la finalizarea reformelor care vizează noua lege a salarizării în sectorul bugetar şi pensiile speciale, trebuie rezolvate angajările la stat, chiar dacă susţine că „nu înseamnă că România are macroeconomic probleme”.

 

„E normal că aşteptăm să venim cu noua lege a salarizării, noua lege a pensiilor ca să facem reforma în adevăratul sens. Dar, până atunci, nici nu putem să ne uităm cum continuă angajările la stat. Ele se stopează, mai puţin în sănătate şi învăţământ şi pe urmă, prin memorandum, vii în faţa Guvernului, dai explicaţiile şi dai drumul, în cazul în care ai nevoie de aceste angajări”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Acesta a precizat că ordonanţa va trece săptămâna viitoare prin Guvern, conform News.ro.

Întrebat despre reducerea cheltuielilor, Ciolacu a explicat: „S-a simţit decizia politicului şi unde vrem să ne îndreptăm. De exemplu, în primele luni au fost cheltuieli pe bunuri şi servicii de 17% în fiecare buget. În momentul acesta, pe martie sunt aproape 9%. Deci există deja o revenire. Nu ştim ce urmează. Asta nu înseamnă că România are macroeconomic probleme”.

Preşedintele Camerei Deputaţiloir a explicat că „nu taie nimeni niciun salariu, nu taie nimeni nicio pensie”.

„Cu adevărat, am hotărât în Coaliţie ca o prioritate să fie noua lege a salarizării pentru că nu mai putem crea tot timpul anumite excepţii. Excepţiile trebuie să se termine în România. Că vor fi scoase pe parcurs, ca să ai un climat concurenţial corect în zona privată, trebuie să scoţi excepţiile”, a mai afirmat liderul PSD.