ACTUALITATELOCAL

Cioban decedat la stâna amplasată pe pășunea Măgura Mare, de pe raza comunei Cârlibaba

Cioban decedat la stâna amplasată pe pășunea Măgura Mare, de pe raza comunei Cârlibaba.

Ieri, la  orele 17:54, Poliţia municipiului Vatra Dornei a fost sesizată prin intermediul S.N.U.A.U. 112 de către o persoană din municipiul Gura Humorului că un bărbat a decedat după ce i s-a făcut rău.

Humoreanul este organizator al stânii de pe pășunea Măgura Mare, de pe raza com. Cârlibaba, jud. Suceava, unde are angajați mai mulți ciobani, printre care și Lateș Ilie  din orașul Frasin.

Joi, ciobanul  amintit se afla la stână, moment în care a început să acuze o stare generală de rău. Acesta nu a mai reușit să își îndeplinească sarcinile zilnice, iar în jurul orelor 17:40 a fost găsit de către proprietarul stânii într-un grajd, căzut pe sol, fără semne vitale.

Victimei i s-a acordat primul ajutor, însă acesta a decedat.

La fața locului s-a solicitat un echipaj medical, care a constatat decesul.

S-a procedat la examinarea cadavrului, ocazie cu care s-a constatat că nu prezintă urme de violență pe suprafața corpului.

Acesta a fost depus la morga Spitalului municipal Vatra Dornei, sens în care solicităm notificarea Serviciului de Medicină Legală Suceava, în vederea efectuării autopsiei medico-legale.

S-a întocmit dosarul de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă (moarte suspectă), faptă prev. de art. 192 alin. 1 din Codul penal.

Cercetările vor fi continuate de către lucrători din cadrul Postului de Poliție Cârlibaba.