ACTUALITATELOCAL

Cine este barbatul care a incendiat masini in Rădăuți

A fost arestat dupa ce a incendiat masini in Radauti. La data de 26.12.2022, ora 04.53, Poliția Municipiului Rădăuți a fost sesizată prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe sdtr. Bogdan Vodă din Municipiul Rădăuți ,,a luat foc o mașină”.

Din primele verificări a rezultat faptul că numitul Becica Raul a aruncat un obiect cu foc deschis în autoturismele marca Mercedes și Peugeot aparținând numitei Corjinschi Sidonia, bunica celui în cauză. Cele două autoturisme sunt utilizate de el și mama acestuia Corjinschi Adriana. Între cei doi au existat unele neînțelegeri.

Pe strada Zimbrului din mun. Rădăuți, în apropiere de intersecția cu strada Bogdan Vodă, au fost identificate două autoturisme parcate, cu urme de distrugere specifice unui incendiu, respectiv autoturismul marca Mercedes-Benz și autoturismul marca Peugeot 308.

S-a constatat că împrejurarea determinantă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenționată a  sursei de aprindere pentru a genera incendiul, primul material care s-a aprins a fost benzina, iar sursa probabilă de aprindere a fost flacăra.

În urma cercetărilor specifice efectuate la fața locului, a fost identificat numitul Becica Raul de 25 ani la domiciliul său din mun. Rădăuți, str. Bogdan Vodă, obiectele de vestimentație purtate de către acesta având miros specific de benzină. Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra acestuia au fost găsite două brichete.

S-a constatat că la data de 26.12.2022, în intervalul orar 04.35 – 04.40, pe fondul unor certuri anterioare cu familia, numitul Becica Raul, s-a deplasat la stația peco MOL din municipiul Rădăuți, de unde a achiziționat o cantitate de benzină, după care s-a deplasat pe str. Zimbrului din localitate, unde, în jurul orelor 04.50, folosind acest lichid inflamabil, respectiv benzină, a incendiat în mod deliberat cele două vehicule aparținând familiei, rezultând distrugeri la ambele autovehicule în proporție de 90%, valoarea prejudiciului patrimonial astfel produs fiind estimată la suma de 6500 euro.

La data de 25.12.2022, în timp ce se afla la domiciliu, numitul Becica Raul, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice a provocat scandal.

Față de numitul Becica Domenic Raul, a fost emis un Ordine de Protecție Provizoriu pentru o perioadă de 5 zile.

După  audierea suspectului Becica Raul, față de acesta a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore începând cu data de 26.12.2022, orele 16:10 până la data de 27.12.2022, orele 16:30, urmând ca în perioada reținerii acesta să fie prezentat Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „distrugere” și „amenințare”, prev. de art. 253 alin. (4) și art. 206 alin. (1) din Codul penal, ce va fi soluționat procedural de către lucrătorii din cadrul BIC Rădăuți