BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

China definește sancțiunile împotriva Rusiei drept ”scandaloase”. Avertismentul Beijingului pentru NATO

Viceministrul de Externe al Chinei, Le Yucheng, a spus că sancțiunile impuse Rusiei devin ”din ce în ce mai scandaloase” și a susținut că ”abuzul” de sancțiuni va avea ”consecințe dezastruoase” pentru lume. Beijingul spune că războiul din Ucraina este doar un avertisment pentru NATO.

Le Yucheng a susținut sâmbătă că țările occidentale ”înarmează” globalizarea. ”Sancțiunile vor dăuna doar oamenilor obișnuiți, vor afecta sistemul economic și financiar postbelic și vor înrăutăți economia mondială”, a spus oficialul chinez la Forumul Internațional pentru Strategie și Securitate, organizat de Universitatea Tsinghua.

Viceministrul de Externe chinez a adăugat că ”experiența istorică a demonstrat în repetate rânduri că sancțiunile nu pot rezolva problemele”.
Acesta a precizat că ”rădăcina” conflictului din Ucraina este ”mentalitatea Războiului Rece și politica de putere” și a dat vina pe NATO pentru că nu și-ar fi respectat o pretinsă ”promisiune” de a nu se extinde spre est.

NATO ar fi trebuit să se dizolve și să fie ”consemnată în istorie” cu Pactul de la Varșovia, a subliniat Le Yucheng.

”NATO continuă să se consolideze și să se extindă. Ne putem imagina rezultatul, criza din Ucraina este un avertisment”, a adăugat Le.

Declarațiile Chinei despre războiul din Ucraina s-au oprit înainte de a critica invazia, dar nici nu au sprijinit-o într-un mod explicit. Liderul chinez Xi Jinping s-a arătat deschis spre a sprijini eforturile de mediere dintre cele două țări, dar China a alimentat și dezinformarea Rusiei cu privire la conflict și a susținut criticile Moscovei cu privire la NATO și SUA.