CRYPTO

Charlie Munger: Crypto este „ca o boală venerică

Comentariile mâinii drepte a lui Warren Buffett devin virale.

În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri la întâlnirea anuală a Daily Journal de ieri, de la Los Angeles, Charlie Munger, partenerul lui Warren Buffett, și-a continuat atacurile verbale la adresa cripto, de data aceasta comparând activele digitale cu un virus – și nu cu COVID sau cu gripa.

Când conversația s-a îndreptat spre cripto, Munger nu s-a menajat, spunând: „Cu siguranță nu am investit în cripto. Sunt mândru de faptul că am evitat acest lucru. Este ca o boală venerică”.

Munger a continuat să enumere motivele pentru care nu-i place Bitcoin, spunând că îl folosesc extorzioniștii, răpitorii, evazioniștii fiscali și teroriștii. „Este demn de dispreț”, a spus el.

Munger este vicepreședintele în vârstă de 98 de ani al Berkshire Hathaway, conglomeratul multinațional condus de faimosul magnat al afacerilor, investitor, filantrop și colegul Warren Buffett, critic al criptografiei. El a explicat că este fericit că este fixat în obiceiurile sale.

„Am tot felul de lucruri cu care nu mă simt confortabil”, a spus Munger. „Cred că un tip în vârstă are dreptul să investească acolo unde vrea să investească”.
Munger a continuat să spună în timpul evenimentului transmis în direct că și-ar fi dorit ca Statele Unite să fi interzis imediat criptogramele și că îi admiră pe chinezi pentru că le-au interzis.

Atât Munger, cât și Buffett au avut cuvinte dure la adresa criptomonedelor de-a lungul anilor. În 2018, Buffett a numit celebru Bitcoin „otravă de șobolani la pătrat”.

În timpul unui interviu din luna mai a anului trecut, Munger și-a exprimat propriul dispreț pentru Bitcoin. „Bineînțeles că urăsc succesul Bitcoin”, a spus Munger. „Și nici nu-mi place să amestec doar câteva miliarde și miliarde și miliarde și miliarde de dolari în plus pentru cineva care tocmai a inventat un nou produs financiar din nimic.”

sursa articol: decrypt.co