BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Cernăuți: 34 bărbați de vârsta recrutării au încercat să fugă de mobilizare în România

În apropierea frontierei cu România, autoritățile din regiunea Cernăuți au reținut 34 de bărbați de vârsta recrutării, care încercau să fugă de mobilizare în țara vecină.

Informația a fost comunicată de Igor Zarudneev, purtătorul de cuvânt al Detașamentului de Grăniceri Cernăuți. Acesta a dezvăluit că operațiunea de reținere a bărbaților s-a desfășurat în comun cu Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Cei 34 de bărbați au fost descoperiți într-un microbuz care se îndrepta spre granița ucraineano-română. Aceștia provin din diverse regiuni ale Ucrainei și au vârste cuprinse între 25 și 40 de ani. Se presupune că bărbații încercau să părăsească țara pentru a evita să fie mobilizați în armată și trimiși pe front.

Conducătorul microbuzului este acum sub anchetă, fiind suspectat că a organizat ilegal trecerea acestor bărbați peste graniță. Potrivit informațiilor preliminare, șoferul ar fi angajat persoanele interesate prin intermediul aplicațiilor de mesagerie și ar fi primit pentru serviciile sale suma de 10.000 de euro de persoană.

Pentru șoferul microbuzului se prevede o posibilă pedeapsă cu închisoarea între 3 și 9 ani. În ceea ce privește cei 34 de bărbați reținuți, aceștia au fost supuși proceselor verbale de sancționare administrativă în legătură cu încercarea lor de a evita mobilizarea. Autoritățile continuă să investigheze circumstanțele exacte ale acestui incident.