ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Centru de consiliere pentru copii și părinți veniți din Ucraina, deschis de Salvați Copiii

Un Centru de consiliere pentru copii și părinți veniți din Ucraina, deschis de Salvați Copiii, va funcționa din luna august la Suceava.

La mai mult de 5 luni de la începerea conflictului, organizația constată o nevoie crescută de a sprijini persoanele care doresc să se stabilească pentru o perioadă mai lungă în România.

Centre similare vor mai funcționa în alte patru județe.

Președintele Salvați Copiii Suceava, Mircea Petriuc:

Mircea Petriuc: Este un loc în care refugiații ucraineni, familii de refugiații cu copii pot să vină și să primească asistență socială, consiliere pe probleme legale, de rezidență, de orice natură, până la urmă, pentru că colegii noștri de aici încearcă să rezolve toate problemele pe care le întâlnesc, fie ei, fie direcționându-i pe refugiați către persoanele capabile să facă acest lucru. Este în același timp un loc unde copiii pot să vin să se joace. Cât timp mămicile rezolvă probleme, copiii se joacă într-un loc prietenos, supravegheați de către consilier pe probleme educaționale și de lucrătorii sociali. Asigurăm inclusiv asistență psihologică, care este mai mult decât necesară, atât individuală, cât și de grup.