ANUNȚPUBLICITATE

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru pasionații de puzzle

pasionații de puzzle

Puzzle-urile sunt distractive și oricine le poate face – atâta timp cât respectați câteva reguli de bază. Le-am rezumat pe scurt pe cele mai importante.

 

Acestea sunt pur și simplu câteva sfaturi cu ajutorul cărora puteți face puzzle-urile dvs. preferate fără stres și cu multă bucurie. Unii oameni s-au decis deja asupra unui puzzle, l-au despachetat și apoi nu prea știu ce să facă în continuare.

 

Cum încep? Nu sunt poate prea multe piese? Cum aș putea să ajung la un rezultat cu această harababură? Cu următoarele sfaturi, puzzle-ul devine o adevărată joacă de copii pentru toată lumea!

1. Designul este totul!

Nu toată lumea este pasionată de dinozauri sau vampiri. Fiecare dintre noi are idei diferite despre cum ar trebui să arate puzzle-ul perfect. Primul pas important este să vă decideți asupra designului potrivit. Ideal pentru acest lucru este, bineînțeles, propriul puzzle foto, în care vă puteți alege imaginea preferată. Dacă nu vreți să fie atât de dificil, atunci ar trebui să vă asigurați, atunci când alegeți designul, că sunt incluse cât mai multe culori diferite. Acest lucru va face ca puzzle-ul să fie mai ușor de asamblat. De exemplu, dacă alegeți un design de puzzle care prezintă mult cer sau apă, atunci cu siguranță nu vă va fi ușor la început, deoarece toate piesele sunt foarte asemănătoare.

2. Primele pregătiri

Dacă doriți să vă bucurați de asamblarea puzzle-ului, aveți nevoie de spațiu pentru a întinde piesele. Așadar, găsiți o suprafață potrivită, de exemplu o masă mare care nu este folosită cel puțin câteva ore. De multe ori nu veți avea suficient timp pentru a face puzzle-ul într-o singură zi. Așa că este logic să obțineți o suprafață potrivită pentru puzzle, pe care o puteți, de asemenea, pune deoparte pentru a face din nou loc pe masă în orice moment. De exemplu, o bucată mare de carton pe care să puteți asambla puzzle-ul.

3. Să înceapă spectacolul

După ce ați făcut toate pregătirile, puteți începe în sfârșit. Deschideți cutia, scoateți piesele și întindeți totul. Foarte important: Nu disperați. Nu este neobișnuit să subestimați numărul de piese. Acum întoarceți toate piesele cu imaginea puzzle-ului cu fața în sus.

4. Un sistem bun este esențial

Ordinea corectă este atunci când știți imediat unde nu trebuie nici măcar să vă uitați. Prin urmare, obțineți o imagine de ansamblu bună a tuturor pieselor și începeți să sortați. Este logic să alegeți mai întâi toate piesele de colț, apoi toate piesele care vor construi marginea, deoarece vreți să începeți puzzle-ul cu ele. De aici aveți mai multe opțiuni: fie sortați piesele rămase după culoare, fie după forma pieselor de puzzle. De asemenea, puteți sorta după obiecte. De exemplu, dacă există multe animale pe puzzle-ul dumneavoastră, atunci sortați pur și simplu piesele de puzzle animal cu animal.

5. Să începem

Acum aveți o bună imagine de ansamblu a tuturor pieselor și distracția propriu-zisă a puzzle-ului poate începe. Cel mai bine este să începeți cu cele patru colțuri. Alegeți apoi toate piesele pentru margine și așezați cadrul puzzle-ului dvs. piesă cu piesă. În acest fel, dacă nu ați comandat singur puzzle-ul, veți deveni conștient de dimensiunile exacte ale puzzle-ului și veți putea înțelege cu ușurință proporțiile în comparație cu imaginea de pe cutie.

6. Pas cu pas

Odată ce forma de bază a puzzle-ului a fost stabilită, este timpul să treceți la treabă. Este mai ușor să nu așezați piesele de puzzle după un model încrucișat, ci să folosiți anumite obiecte din desen ca ghid. De exemplu, puteți să le așezați animal cu animal, persoană cu persoană și așa mai departe, iar apoi să puneți împreună micile rezultate parțiale.

7. Nu vă pierdeți capul

Încercați întotdeauna să începeți cu părțile ușoare ale puzzle-ului. Dacă începeți cu părți dificile, cum ar fi cerul sau marea, unde toate piesele de puzzle arată foarte asemănător, frustrarea poate apărea rapid. Prin urmare, începeți cu fragmente de imagini ușoare pentru câteva succese rapide la început. În acest fel, veți fi mai motivați să mergeți mai departe cu procesul de rezolvare a puzzle-ului. Veți experimenta cu siguranță câteva sechele în timpul cărora veți avea impresia că nimic nu se potrivește. Așadar, nu renunțați prea curând!