GENERAL

Cei 23 de minori din secta ”Copiii Soarelui” au dispărut cu mamele lor. Adi de la Brad voia 500 de copii ca să dea viaţă unei noi specii

Este alertă printre autorităţi după ce au descoperit ororile şi abuzurile prin care au trecut tinerii din secta condusă de guru Adi de la Brad. Femei abuzate, violate şi copii crescuţi  în sălbăticie, departe de şcoală. Deşi primele strigăte de ajutor au apărut în 2008, nimeni nu a făcut ceva. Iar acum când au vrut să-i ia pe cei mici, autorităţile au mai avut parte de o surpriză: cei 23 copii au dispărut cu tot cu mamele lor. Incompetenta unor oameni platiti din banii statului sa se ocupe de asistenta sociala a copiilor a iesit la iveala tarziu.

25 de ani le-a luat autorităţilor să descopere ce se întâmplă în comunitatea Copiii Soarelui din Munţii Apuseni condusă de guru Adi de la Brad.

Trei dintre copiii găsiţi de autorităţi în comunitate erau ai autoproclamatului lider spiritual. Oficial Adi de la Brad are şapte copii cu 5 femei şi îl aşteaptă pe al optulea chiar în aceste zile. Avea însă planuri mari, voia 500 de copii pentru a da naştere unei noi specii umane.

Geanina Ianc, director DGASPC: Am constatat că nu sunt înscriși la un medic de familie. Ne-au prezentat niște documente pe care colegele le-au fotografiat cu telefonul, noi considerăm că nu sunt documente reale, motivând că sunt înscriși la o școală din Colorado, SUA.

Ioan Faur, primarul comunei Ribiţa: E o comunitate foarte închisă, noi am încercat să intrăm în dialog cu ei, auzisem că au copii acolo pe care nu-i dau la școală, asta ne-a ineresat în primul rând. Ne spuneau că copiii nu stau acolo, marea majoritate, copiii sunt înscriși, fac școală în străinătate, avem profesori, învățătorii noștri. Din discuțiile cu el nu am ajuns la niciun consens.

Nimanui nu i-a trecut prin cap sa ia in mod serios ceea ce se intampla si sa ceara sprijinul procurorilor. Nici chiar edillui sau celor de la Protectia Copilului platiti din banii statului.

Contactaţi de reporterii Observator, reprezentanţii DGASPC susţin că au aflat abia acum de existenţa cultului.  Adrian Farcaş este în arest sub acuzaţia de şantaj, viol şi împiedicarea accesului la învăţământ obligatoriu.