INTERNAȚIONAL

Cehia deschide o fabrică de muniţie în Ucraina

Guvernul ucrainean a semnat cu Guvernul Cehiei două acorduri care prevăd dezvoltarea în comun de echipamente militare. Anunţul a fost făcut de Denis Şmihal, prim-ministrul Ucrainei, în timpul unei conferinţe de presă, transmite Monitorul Apărării și Securității.

Şmihal a transmis că el şi omologul său ceh, Petr Fiala, au discutat despre livrarea de arme noi către armata ucraineană, despre instrucţia şi reabilitarea militarilor ucraineni şi despre proiecte comune noi în industria de apărare.

„Astăzi am semnat două acorduri importante, printre alte acorduri semnate în domeniul industriei de apărare. O nouă fabrică de muniţie va fi construită în Ucraina; a fost semnat un acord între Sellier & Bellot ( n.r. o companie cehă producătoare de muniţie) şi Ukroboronservis (n.r. o companie ucraineană)”, a anunţat Şmihal.

Cel de-al doilea acord ar presupune producţia de arme de asalt de către compania Colt CZ în Ucraina. Un acord în acest sens a fost semnat de Ceska Zbrojovka şi o companie ucraineană care nu a fost numită din motive de securitate.

Cehia este şi iniţiatoarea strângerii de muniţie pentru Ucraina. În urmă cu o săptămână, a fost anunţată livrarea a 50.000 de cartuşe de muniţie, în iulie şi august, iar din septembrie ucrainenii vor primi între 80.000 şi 100.000 de cartuşe pe lună, anunță presa din Ucraina.