administratieULTIMA ORĂ

Ceartă în Consiliul Local Suceava pe tema finanțării bisericilor

„Aici suntem în Bucovina, unde credința este la ea acasă. Alții care nu dau, cheltuiesc banii în altă parte. Suntem obligați să dăm 1% la culte, la sport. Demagogia asta că mai este o stradă neasfaltată este și la Paris, peste tot”, a declarat Ion Lungu, primar municipiul Suceava.

Însă nu toți membrii executivului Consiliului Local Suceava sunt de aceeași părere. Viceprimarul Teodora Munteanu este de părere că sunt alocați prea mulți bani pentru biserici.

„Deja se exagerează cu acest sprijin pentru culte care deja nu mai este sprijin, ci este o co-finanțare. Avem până acum un milion și ceva de euro dați și dacă se mai dau banii, astăzi ajungem la un milion și jumătate. Este foarte mult. Banii în spiritul legii se pot da doar dacă este o situație specială. Dacă se prăbușește un acoperiș, dar nu se co-finanțează aceste investiții”, a explicat Teodora Munteanu, viceprimar Suceava.

Pe de alta parte, unii consilieri susțin finanțarea bisericilor.

„Nu pot să spun că mă surprinde poziția doamnei viceprimar având în vedere atât formațiunea politică din care face parte, cât și caracterul. Vreau sa fac un apel către consilierii locali. Doamna viceprimar a vorbit foarte mult despre calitatea vieții sucevenilor. Din punctul meu de vedere nu se exclude pe alta, adică putem să avem grijă și de biserici și să le oferim finanțarea necesară și se pot face și străzile”, a spus Anca Mihaela Gâtlan, consilier local PMP.

La final, proiectul a fost votat de aproape toți consilierii.