CULTURĂ

Cea de-a 25-a ediție a Zilelor Culturii Polone-cel mai mare eveniment anual al Uniunii Polonezilor din România

Cea de-a 25-a ediție a Zilelor Culturii Polone
O ambianță plăcută, muzică excelentă în interpretarea artiștilor deosebit de talentați, invitați mult așteptați și o atmosferă inedită.
A început cea de-a 25-a ediție a Zilelor Culturii Polone – cel mai mare eveniment anual al Uniunii Polonezilor din România, care promovează Polonia și cultura sa, realizările comunității poloneze, precum și bunele relații tradiționale polono-române. În acest an, Zilele Culturii Polone sunt însoțite de ideea de solidaritate polono-română. Anul acesta, pentru prima oară, ambele țări au sărbătorit în ziua de 3 martie Ziua Solidarității Polono-Române.
Participanții la Zilele Culturii Polone, reprezentanții comunităților poloneze din România, dar și oaspeții de la Casa Polonă din Moara au fost întâmpinați de gazda – președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher.
,,Ne-au fost alături și au luat cuvântul: consulul RP la București, Artur Tarasewicz, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă și primarul comunei Moara, Eduard Dziminschi.
Începutul Zilelor Culturii Polone a fost unul deosebit, deoarece am început cu un concert de bun venit. Opere de compozitori și virtuozi polonezi și români: Jan Ignacy Paderewski și George Enescu, Henryk Wieniawski și Ciprian Porumbescu, au interpretat duo-ul pianistic Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, precum și violonistul Andrei Mihail Radu,,a transmis deputatul Ghervazen Longher.