BREAKING NEWSRELIGIE

Ce trebuie să porți de Sfinții Mihail și Gavril, 8 Noiembrie 2022

Ziua Sfinților Mihail și Gavril este o zi cu o însemnătate aparte pe care trebuie să o dedicăm rugăciunii. Rostiți această rugăciune adresată Sfinților Arhangheli pentru a avea parte de liniște în suflet și binecuvântare cerească.

„Dumnezeule Atotputernic, trimite-Ți Arhanghelul Tău, Mihail, spre ajutorul robului Tău (se rostește numele). Să-l scoată din mâna vrăjmașilor văzuți și nevăzuți. O, mare Arhanghel Mihail revarsă mir bun asupra robului lui Dumnezeu (se rostește numele). Arhanghele Mihail, tu ești căpetenia cetelor îngerești. Ești voievod al puterilor cerești, al heruvimilor, al serafimilor și al tuturor îngerilor. Fii mie păzitor, ajutător la nevoie, în singurătate, la drum și pretutindeni.

Izbăvește-ma, mare Arhanghel, de toate înșelăciunile viclene ale diavolului. Și auzi-mă pe mine, păcătosul (se rostește numele celui care se roagă). Mă rog ție si chem numele tău cel sfânt. Grăbește-te spre ajutorul meu și auzi rugăciunea mea!

Sfinților Arhangheli, rugați-vă pentru noi!

Pe toți cei ce-mi stau împotriva biruiește-i cu puterea cinstitei și de viață făcătoarei Cruci, cu rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu, cu ale sfinților îngeri și cu ale Sfinților Apostoli.

Apără-ma de cutremure, de potop, de războaie, de orice rău și izbăvește-mă de cel viclean, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Sfânt Arhanghel Gabriel, Înger al Incarnării, deschide-ne urechile spre avertismentele blânde și chemările calde ale Domnului! Te conjurăm să fii mereu înaintea noastră, ca să înțelegem mai bine Cuvântul lui Dumnezeu, ca sa Îl servim mai bine și să ne supunem mai bine Voinței Lui și ca să îndeplinim mai bine ceea ce El așteaptă de la noi.

Ajută-ne să rămânem trezi pentru ca atunci când Domnul va veni să nu ne găsească adormiți! Amin!”

Unele dintre tradițiile de Sfinții Mihail și Gavril au legătură și cu hainele pe care trebuie să le porți în această zi de sărbătoare.

Se zice că în ziua Sfinților Mihail și Gavril dacă porți alb vei avea parte o moarte ușoară, iar sufletul tău va ajunge în Împărăția lui Dumnezeu, condus fiind de Arhanghelii Mihai și Gavril. Albul simbolizează puritatea și viața de apoi, astfel integrarea acestei culori în ținuta voastră de Sfinții Mihail și Gavril vă va aduce liniștea și pacea sufletească

De asemenea, în această zi nu este bine să te îmbraci în negru, această culoare simbolizând moartea și aducând energii negative. În plus, pentru a fi protejat de către cei doi arhangheli, poți purta în portofel o iconiță cu cei doi sau o cruciuliță.

Totodată, ținuta pe care o alegi trebuie să fie una de sărbătoare. Ai grijă ca în ziua Sfinților Mihail și Gavril să nu te îmbraci în haine vechi și ponosite pentru a nu-ți merge rău tot anul ce urmează.