MONDENULTIMA ORĂ

Ce se mănâncă în prima zi a Anului Nou. Alimentul care trebuie consumat pe 1 ianuarie. Vezi ce spune tradiția și cum poți face față mai ușor provocărilor din 2023

Românii știu că dacă consumă anumite alimente în prima zi a anului vor avea parte de un an lipsit de probleme, dar ce trebuie să mâncăm pe 1 ianuarie 2023.

Este deja o tradiție pentru români să consume pește în noaptea dintre ani, chiar la miezul nopții și asta deoarece se spune că vom trece prin necazuri și probleme așa cum trece peștele prin apă. Un lucru mai puțin cunoscut de oameni este că în prima zi a anului se spune că trebuie să consumăm carne de gâscă pentru a pluti peste greutățile vieții ce îți apar în calea visului tău, așa cum plutește gâsca pe apă.

Bineînțeles că alături de pește și carne de gâscă este bine să bem și un pahar de șampanie. În noaptea dintre ani trebuie să avem un pahar în mână, fie cu vin spumant sau suc, pentru a avea parte de belșug. Pentru ca toate dorințele să se îndeplinească, iar noul an să fie unul cât mai bun, trebuie să bem ceea ce avem în pahar până la fund.

Românii aleg să își petreacă noapte dintre ani la munte, iar activitatea mult așteptată de aceștia este grătarul alături de oamenii pe care îi iubesc, iar aceasta este cea mai bună rețetă de pește la grătar pentru prima zi a anului 2023. În locul grătarului se poate folosi și tigaia, pentru cei ce și-au petrecut Revelionul acasă.

Ingrediente:

-600 de grame de pește macrou

-2 linguri de ulei de măsline

-1 lingură de suc de lămâie

-3 sau 4 căței de usturoi

-1 roșie

-2 linguri de măsline negre fără sâmburi

-1 linguriță de cimbru

-1 lingură de pătrunjel

-sare

-piper

Mod de preparare:

Uleiul zdrobit se amestecă cu uleiul și sucul de lămâie, după care acest amestec este folosit pentru a unge peștele. După ce amestecul este pus pe pește, acesta se așează  pe grătarul încins și se lasă pentru aproximativ 8-10 minute, pe ambele părți, asezonând cu sare și piper.

În alt bol trebuie să amestecăm măslinele negre cu roșia, pătrunjelul, sarea și cimbrul, dar și restul amestecului cu care am uns peștele, iar așa preparați salata perfectă pentru pește, o rețetă simplă pentru prima zi de Revelion.